SSC CGL Prelims Previous Year Asked Questions Tier 1 Model Questions





SSC CGL Prelims Previous Year Asked Questions: Staff Selection Commission has conducted the online computer based test for the Combined Graduate Level Prelims Exam. All Over India large number of Candidates are preparing for these CGL Prelims Examinations. Tier 1 Exams Start from the 1st August to 20th August different examination centers in India. Here we give CGL preliminary Asked questions below. These questions are helpful in preparation. Not confirm the exact questions are coming in CGL Prelims 2017-18 Exam, but this type of model questions are asked in the Written Test.

SSC CGL Prelims Previous Year Asked Questions

1. The highest Indian waterfall is
A) Gokak
B) Gersoppa
C) Shivasamudram
D) Yenna
Answer: B

2. How many islands are there in Lakshadweep?
A) 17
B) 27
C) 36
D) 47
Answer: C

3. Silver is present in?
A) Limonite
B) Purargyrite
C) Magnetite
D) Dolomite
Answer: B

4. Which is a modification of tap root?
A) Propt root
B) Still root
C) Pneumatophores
D) Assimilatory roots
Answer: C


5. The English East India company founded a permanent factory at Surat in the year?
A) 1611
B) 1613
C) 1621
D) 1626
Answer: B

6. The administration of the English East India company in India came to an end of?
A) 1857
B) 1858
C) 1862
D) 1892
Answer: B

7. Which one of the following types of glass can cut off ultraviolet rays?
A) Soda glass
B) Pyrex glass
C) Jena glass
D) Crokes glass
Answer: D





8. The velocity of sound produced by a vibrating body varies?
A) Directly as the sq. root of density of the medium
B) Inversely as the density of the medium
C) Directly as the sq. root of frequency of the medium
D) Inversely as the frequency of the medium
Answer: B

9. When there is a vacancy in the office of the president and the vice-president at the same time, the office is held temporarily by?
A) The prime minister
B) The chief justice of India
C) The speaker of Lok Sabha
D) None of these
Answer: B

10. Acting chief justice of the supreme court in India appointed by the?
A) Chief Justice of Supreme Court
B) Prime Minister
C) President
D) Law minister
Answer: C


Read More:





SSC CGL Prelims Previous Year Asked Questions Tier 1 Model Questions SSC CGL Prelims Previous Year Asked Questions Tier 1 Model Questions Reviewed by Honey on 11:54:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.