SSC CGL Prelims Practice Sets CGL Tier 1 Free Practice Mock Test

SSC CGL Prelims Practice Sets: Staff Selection Commission has announced the Combined Graduate Level Prelims examination starts from 1st August to 20th August at different online examination centers in India. This year SSC CGL 2017-2018 Tier 1 Examination conducted in Computer-based Test (CBT). All Over India Large Number of Candidates is preparing for this SSC Combined Graduate Level 2017 Prelims Exams. Our team provides Daily CGL Practices Test by practice these SSC model sets helpful in your examination to choose the right answer within a less time. This Year Staff Selection Commission 0.5 marks ducted for each wrong answer, so be careful choosing the right answer when CGL Tier1 Written Test.




SSC CGL Prelims Practice Sets

General Awareness Practice Questions:

1. Which of the following countries has large forest resources?
A) Iran
B) Turkey
C) Syria
D) Iraq
Answer: B

2. In which city of South Africa was Mahatma Gandhi beaten up and thrown off the pavement by the white people?
A) Cape Town
B) Durban
C) Johannesburg
D) Pretoria
Answer: C

3. At room temperature, formaldehyde is?
A) A gas
B) A liquid
C) A solid
D) Not known
Answer: A

4. Which of the following chemical can be used is anticoagulant?
A) Sodium chloride
B) Sodium citrate
C) Sodium nitrate
D) Ammonium chloride
Answer: B

5. Which of the following elements is most metallic?
A) P
B) As
C) Sb
D) Bi
Answer: A

6. Debenture holders of a company are its?
A) Shareholders
B) Vreditors
C) Debates
D) Directors
Answer: B

7. The operating principle of a hydraulic press is?
A) Pascal’s principle
B) Archimedes principle
C) Boyle’s law
D) Newton’s law of gravitation
Answer: A

8. The pressure of the earth’s atmosphere at sea level is due to the?
A) Fact that most living things constantly breathe air
B) Gravitational attraction of the earth for the atmosphere
C) Evaporation of water from the seas and oceans
D) Heating of the atmosphere by
Answer: B

9. Who among the following was never the lok sabha speaker?
A) K.V.K.sundaram
B) G.S.Dhillon
C) Baliram bhagat
D) Hokum singh
Answer:  A

10. Who was affectionately known as the grand old man of India?
A) Bal gangadhar tilak
B) Dadabhai naoroji
C) Gopal Krishna gokhale
D) Mahatma Gandhi
Answer: B






English Language Questions:

1. They fit sun-dried the garbage for one to three days to bring down the moisture level.
A) The moisture level was brought down by sun-drying the garbage for one to three days.
B) One to three days of sun-drying brought down the moisture level of the garbage
C) The moisture level of the garbage came down when it was sun-dried for one to three days
D) The garbage was first sun-dried for one to three days to bring down the moisture level
Answer: D

2. Women like men to flatter them.
A) Men are liked by women to flatter them
B) Women like to be flattered by men
C) Women like that men should flatter them
D) Women are liked to be flattered by men
Answer: B

3.  The meeting has been called off by the chairman.
A) The chairman called off the meeting
B) The chairman has called of the meeting
C) The chairman is calling off the meeting
D) The chairman had called off the meeting
Answer: B

4.  The police arrested 200 students on the university campus.
A) 200 students had been arrested on the University campus by the police
B) 200 students has been arrested by the police on the University campus
C) 200 students were arrested by the police on the University campus.
D) 200 students are arrested on the University campus by the police
Answer: C

5.  Why do you like him so much?
A) Why has he been liked so much by you?
B) Why has he liked you so much?
C) Why is he liked by you so much?
D) Why he is liked by you so much?
Answer: C

Arithmetic Asked Questions:

1. 158    78     38     18     8?
(a) 3
(b) 5
(c) 2
(d) 7
(e) 6

2.  16    19     24     33     50     ?
(a) 83
(b) 66
(c) 99
(d) 74
(e) 102

3. There are three positive numbers, one-third of the average of all the three numbers is 8 less than the value of the highest number. Average of the lowest and the second lowest number is 8. Which is the highest number?
A) 11
B) 14
C) 10
D) 9
E) 13





4. A sum of money was invested for 14 yr in Scheme A which offers simple interest at a rate of 8% per annum. The amount received from Scheme A after 14 yr was then invested for two years in Scheme B which offers compound interest (compound annually) at a rate of 10% per annum. If the interest received from Scheme B was Rs. 6678, then what was the sum invested in Scheme A?
A) Rs. 15500
B) Rs. 14500
C) Rs. 16000
D) Rs. 12500
E) Rs. 15000

5. Four years ago, the respective ratio between 1/2 of A’s age at the time and four times of B’s age at that time was 5: 12. Eight years hence 1/2 of A’s age at that time will be less than B’s age at that time by 2 yr. What is B’s present age?
A) 10 yr
B) 14 yr
C) 12 yr
D) 5 yr
E) 8 yr


Read Also:


SSC CGL Prelims Practice Sets CGL Tier 1 Free Practice Mock Test SSC CGL Prelims Practice Sets CGL Tier 1 Free Practice Mock Test Reviewed by SSC-IBPS on 21:31:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.