SSC CGL Prelims Biology Previous Year Asked Questions CBT Test

SSC CGL Prelims Biology Previous Year Asked Questions: SSC Gives the Exam Date for the Combined Graduate Level Tier 1 Computer based test (CBT) Starting from the 1st August to 20th August 2017 at different online examination centers in India. Every day SSC-IBPS team provides the SSC CGL previous years bits quiz for practice daily. Here we provide the Biology Last year CGL Asked Questions. This type of practice bits are helpful to identify which type questions are asked in the written examination. from these Biology topics in examination 6-10 marks you gain easily. 





SSC CGL Prelims Biology Previous Year Asked Questions

1. The latitude passing through the northern most part of India is
(a) 35° N
(b) 36° N
(c) 37° N
(d) 38° N
Answer: C

2. The coastal tract of Andhra Pradesh and Tamil Nadu is called
(a) Konkani
(b) Coromandel
(c) East Coast
(d) Malabar Coast
 Answer: B

3. Creators or calderas are –
(a) Rift valley
(b) Hollows created by removed of volcanic cones
(c) Sink holes
(d) Pot holes
Answer: B

4. A volcanic eruption is most likely to be violent cones
(a) The volcano is near to the sea
(b) The neck of the volcano is sealed by a plug
(c) The lava is viscous
(d) The lava reaches the surface through a fissure
Answer: C

5. Which of the following is the highest peak of the Aravali Range?
(a) Dhaulavira
(b) Guru Shikhar
(c) Annai Mudi
(d) None of above
Answer: B

6. Indrāvati is the tributary of which of the following rivers?
(a) Yamuna
(b) Cauveri
(c) Son
(d) Godavari
Answer: D

7. Which of the following objective(s) are fulfilled by Multipurpose River Valley Projects?
(a) Extension of irrigation facilities by constructing dams.
(b) Power generation by constructing Hydel Power Stations.
(c) Flood control and making rivers navigable.
(d) All the above
Answer: D

8. Kakrapara Multipurpose project is constructed on which of the following rivers?
(a) Tapti
(b) Narmada
(c) Godavari
(d) Krishna
 Answer: A





9. The largest irrigation canal in India is called the:
(a) Yamuna canal
(b) Sirhand canal
(c) Indira Gandhi canal
(d) Upper Bari Doab canal
Answer: C

10. The coastal tract of Orissa is also known as the
(a) Vindhya Plain
(b) Utkal Plain
(c) Pulicut Plain
(d) Kathiawar Plain
Answer: B




SSC CGL Prelims Biology Previous Year Asked Questions CBT Test SSC CGL Prelims Biology Previous Year Asked Questions CBT Test Reviewed by Honey on 20:53:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.