SSC CGL Online Previous Year Questions with Answers CGL Prelims Bits

SSC CGL Online Previous Year Questions with Answers: Staff Selection Commission has conducted the online exam for the Combined Graduate Level Prelims Exam On the month of the August. Here we give previous year online GK questions asked in the SSC CGL Exams. These bits are helpful for the all competitive exams like as SSC CGL, SSC CPO, SSC CHSL, Railway, RRB NTPC and Public Service Commission examinations, Group I, Group II, Group III and Group IV Exams.




SSC CGL Online Previous Year Questions with Answers

1. Which part of cauliflower is edible?
A) Leaf
B) Nfloresence
C) Root
D) Bud
Answer: B

2. If a refrigerator’s door is kept open, then?
A) Room will be cooled
B) Room will be heated
C) May get cooled or heated depending on the weather
D) No effect on room
Answer: B

3. A microprocessor is the brain of the computer and is also called an(n)………
A) Microchip
B) Macro chip
C) Microprocessor
D) Calculator
Answer: A

4. Foreign investment in India are normally known as?
A) FDI
B) CII
C) SFI
D) SME
Answer: A     

5. Which of the following types of clouds is a low-level cloud?
A) Cirrus
B) Cirrocumulus
C) Stratocumulus
D) Altocumulus
Answer: C


6. Who had founded the independent league?
A) Moti lal Nehru
B) Mahatma Gandhi
C) Ras behari bose
D) Lala lajpat rai
Answer: A

7. During India's stuggle for independence who was the first to start satyagraha?
A) Sardar patel
B) Jawahar lal Nehru
C) Vinoba bhave
D) Mahatma Gandhi
Answer: D

8. The nucleus of an atom consists of?
A) Electrons and protons
B) Neutron only
C) Neutrons and protons
D) Proton electrons and neutrons
Answer: C





9. Rashtrapati Bhawan was designed by?
A) Edward Stone
B) Le Corbusier
C) Edwin Lutyens
D) Tarun Dutt
Answer: C

10. Which American president was a famous film /T.V star before he became the president?
A) J.F.Kennedy
B) Gerald R.Fond
C) Richard Nixon
D) Ronald Regan
Answer: D


Read Also



SSC CGL Online Previous Year Questions with Answers CGL Prelims Bits SSC CGL Online Previous Year Questions with Answers CGL Prelims Bits Reviewed by Honey on 19:53:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.