Indian History GK for Competitive Exam One Linear Previous Year Asked Questions in SSC CGL Exams

Indian History GK for the competitive exam: Indian History questions for all competitive exams. In this post, we give the previous year asked questions in all competitive exams like as SSC CGL, CHSL, Railway and All State Government Jobs sort out the all questions give most important questions in Indian History One Liner Questions helpful for candidate fast preparation in Exams Time.





Indian history GK for Competitive exam

1. Battle of Chand war was fought between?
Answer:  Mohd. Ghori defeated Jaichandra of Kannauj (1194).

2. In which battle Akbar defeated Maharana Pratap?
Answer: 1576, Battle of Haldighati.

3. Who was Married Gandhi and Children’s name of the Gandhi?  
Answer: Kasturba Makhanji, she is later known as Kasturba Gandhi. Gandhiji was married at the age of 13 and had four sons Harilal, Manilal, Ramdas and Devdas.

4. Name the Newspaper established by Mahatma Gandhi which was an important tool for the political movement led by Gandhi and the Natal Indian Congress to fight racial discrimination and win civil rights for the Indian immigrant community in South Africa.
Answer-The Indian Opinion

5. When was First Battle of Panipat?

Answer: 1526 April 21
6. Full form of PVC?

Answer-Polyvinyl chloride
7. Kashmir was included into the Mughal Empire of Delhi in:
Answer: October 1586 A.D.

8. Battle of Chausa was fought in:
Answer: 1539 A.D.

9. The Mughal troops captured Chittor in 1568 after defeating:
Answer: Rana Uday Singh.

10. Akbar founded the city of Fatehpur Skirl to commemorate:
Answer: Victory of Gujarat.


We give the regular updates for the all the competitive exams information like as when notification release, Important dates, how to apply online, Download Admit Card/ Hall Ticket Links, Previous Year PDF Files, Asked Questions, Exams Results all complete information available here. Follow our site for Regular Updates.
Indian History GK for Competitive Exam One Linear Previous Year Asked Questions in SSC CGL Exams Indian History GK for Competitive Exam One Linear Previous Year Asked Questions in SSC CGL Exams Reviewed by SSC-IBPS on 13:06:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.