Geography quiz questions For SSC CGL SSC CPO Written Tests

Geography quiz questions For SSC CGL: In this post we provide the Geography Questions used for the All competitive exams like as SSC CGL, SSC CPO, SSC CHSL, Railway, and other All other Exams Conducted by the State and Central Government Exams. From this Geography Topic maximum 4-8 questions. Below we give 10 Most Important previous year multiple choice questions are asked in different examinations.

Geography quiz questions For SSC CGL Asked Questions

1. The eastward continuation of the brazil current is called?
A) North atlantic drift
B) South atlanctic drift
C) Counter equatorial drift
D) West atlantic drift
Answer: B

2. Which if the following is a cool current?
A) Tides
B) Waves
C) Current
D) Tsunami
Answer: A

3. The tides are primarily caused by?
A) Gravitational forces of the moon
B) Gravitational force of the sun
C) Gravitational forces of the earth
D) None of these
Answer: A

4. Tidal range isquite high?
A) In equatorial regions of ocean
B) Inshallow continental shelves
C) In narrow estuaries
D) Benzuela current
Answer: D


5. Which one of the following statements is not true?
A) Gulf with narrow fronts and wider rears experience high tides
B) Tidal currents take place when a gulf is connected with the open sea by a narrow channel
C) Tidal bore occurs when a tide enters the narrow and shallow estuary of a river
D) The tidal nature of the mounth of the river hooghly is of crucial importance to kolkata as port
Answer: A

6. The oceanic current named  as kursohio, kurile and alaskan are located in?
A) North atlantic ocean
B) South atlantic ocean
C) North atlantic ocean
D) North indian ocean
Answer: C

7. The ocean currents transfer heat from?
A) One sea or ocean to another
B) One cost to another
C) The surface of the sea to greater depths
D) Lower to higher latitudes
Answer: D

8. Which of the following is a warm ocean current?
A) Kuroshio
B) Peruvian
C) Labrador
D) None of these
Answer: A



9. Which of the following is a current?
A) Kuroshio
B) Benguela
C) Brazil
D) Gulf stream
Answer: B

10. Which one of th following is not part of north atlantic ocean current system?
A) Irminger current
B) Labrador current
C) Brazilian current
D) Canarie current
Answer: C


Read more



Geography quiz questions For SSC CGL SSC CPO Written Tests Geography quiz questions For SSC CGL SSC CPO Written Tests Reviewed by Honey on 16:56:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.