General Science SSC CGL Previous Year Asked Questions For Tier 1 CBT Test

General Science SSC CGL Previous Year Asked Questions: Hi Readers here we provide the Most important General Science questions asked in Combined Graduate level Previous year asked bits. These questions are useful for the SSC CGL Tier 1 Computer based Test.  General Science questions are asked in all competitive like as SSC CHSL, SSC CPO, SSC MTS, Railway, RRB NTPC, Bank Exams, And All State Government Public Service Exams, Group I, Group II, Group III and Group IV Posts.





General Science SSC CGL Previous Year Asked Questions

1. Webbed neck is a characteristic of—
A. Down's syndrome
B. Turner's syndrome
C. Klinefelter's syndrome
D. Criduchat syndrome
Answer: B

2. If the body is hollow, then its centre of gravity lies?
A. Inside the material of the body
B. Outside the material of the body
C. At the right end of the body
D. At the left end of the body
Answer: B

3. Richter scale is used for measuring—
A. velocity of sound
B. intensity of light
C. amplitude of seismic waves
D. intensity of sound
Answer: C

4. Which one of the following metals occurs in nature in Free State?
A. Gold
B. Sodium
C. Aluminum
D. Copper
Answer: A


5. In water treatment plant, use of chloramines ensures __________
A. taste and odour control
B. weed control in reservoirs
C. disinfection
D. removal of permanent hardness   
Answer: C

6. Children especially in western countries who receive very little sunshine suffer from
A. rickets
B. dermatitis
C. scurvy
D. kwashiorkor
Answer: A

7. Super cooling stands for cooling of a liquid
A. at freezing point
B. below freezing point
C. at melting point
D. above melting point
Answer: B





9. Alcohol is more volatile than water because _________ is lower than water.
A. its boiling point
B. its density
C. its viscosity
D. its surface tension
Answer: D

10. Which is the warmest layer of the atmosphere?
A. Thermosphere
B. Troposphere
C. Stratosphere
D. Mesosphere
Answer: A

General Science SSC CGL Previous Year Asked Questions For Tier 1 CBT Test General Science SSC CGL Previous Year Asked Questions For Tier 1 CBT Test Reviewed by Honey on 21:24:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.