General Science Quiz for SSC CGL, SSC CPO and SSC CHSL Exams

General Science Quiz for SSC CGL: General Science is one of the important topics in Staff Selection Commission Exams. From These General Science topics every year 10-15 questions asked in all prelims and mains exams conducted by the SSC board. In this post we provide the 10 Objective Multiple Choice Questions in General Science.





General Science Quiz for SSC CGL Preliminary Exams

1. When X-rays are produced then?
A) Heat is produced on the target
B) Heat is observed by the target
C) Temperature of the target is being constant
D) A luminous light is to be seen on the target
Answer: C

2. X-rays are streams of?
A) Electrons
B) Photons
C) Protons
D) None
Answer: B

3. The polarization of the electromagnetic wave is in?
A) The direction of electric and magnetic field
B) The direction of electric field
C) The direction of magnetic field
D) None of the above
Answer: B

4. Iron rusts in the presence of?
A) Vacuum
B) Moisture
C) Oxygen
D) Both b & c
Answer: D


5. Which of the following metals is not attacked by the environment?
A) Gold
B) Copper
C) Silver
D) Iron
Answer: A

6. A non-electronic conductor is?
A) Iron
B) Gas carbon
C) Copper sulphate
D) Mercury
Answer: C

7. Bryophytes include?
A) Liverwort & fern
B) Moss & Fern
C) Liverwort & moss
D) None of these
Answer: C

8. Azolla is a?
A) Bryophytes
B) Algae
C) Fungi
D) Water from
Answer: D





9. Spores of which of the following is used as medicine?
A) Lycopodium
B) Algae
C) Fungi
D) Water from
Answer: D

10. Spores of which of the following is used as medicine?
A) Lycopodium
B) Sellagenalla
C) Cytolum
D) Equisetum
Answer: A


Read More:





General Science Quiz for SSC CGL, SSC CPO and SSC CHSL Exams General Science Quiz for SSC CGL, SSC CPO and SSC CHSL Exams Reviewed by Honey on 15:03:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.