General Chemistry Practice Test with Answers For SSC CGL, CHSL, and Railway Exams


General Chemistry Practice Test with Answers: Hi Friends in this post we give the Chemistry Practice Test with Answers Useful for the All Competitive Exams like as SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO and Railway and Other Competitive Exams Conducted All-State Public Service Commission Group 1, Group 2, Group 3 and Group 4 Posts. Below we give the General Chemistry Practice Questions with Answers for SSC CGL Tier 1 Exams.

General Chemistry Practice Test with Answers SSC CGL

1. Which of the following is an ore of copper here?
A) Malachite
B) Bauxite
C) Dolomite
D) Cinnabar
Answer: A

2. Potassium is extracted by the electrolysis of?
A) Fused KOH
B) KBr
C) KCL
D) None
Answer: A

3. The active metals are extracted from their ores by the process of reduction with?
A) Hydrogen
B) Carbon
C) Electric current
D) Aluminium
Answer: C

4. Which of the following process is used to remove reducible oxide from the metal?
A) Poling
B) Electrolytic refining
C) Liquation
D) All of these
Answer: D

5. Which of the following process Is not used for the purification of solid impurities?
A) Sublimation
B) Distillation
C) Vaporization
D) Crystallization
Answer: B

6. The purification of alumina is done by?
A) Baeyer’s process
B) Hoop’s process
C) Vaporization
D) Crystallization
Answer: A

7. Which of the following is used in thermometers?
A) Zinc
B) Lead
C) Mercury
D) Tin
Answer: C

8. An important ore of Mg is?
A) Magnitude
B) Carnotite
C) Gypsum
D) Carnallite
Answer: D


9. Which of the following pairs of elements cannot form an alloy?
A) Fe, C
B) Hg, Na
C) Fe, Hg
D) Zn,Cu
Answer: D

10. During the process of electrolytic refining of copper some metals present as impurity settle as anode mud these are?
A) Pb and Zn
B) Ag and Au
C) Sn and Ag
D) Fe and Ni
Answer: B


Read More:  



General Chemistry Practice Test with Answers For SSC CGL, CHSL, and Railway Exams General Chemistry Practice Test with Answers For SSC CGL, CHSL, and Railway Exams Reviewed by SSC-IBPS on 21:00:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.