Computer Awareness SSC CGL MCQ Asked Questions

1. A permanent memory, which halls data and instruction for start-up the computer and does not erase data after power off.
A) Network interface card
B) CPU
C) RAM
D) ROM
E) None of these
Answer: D





2. Hard disc drives are considered ……….. storage --------
A) Flash
B)  none-volatile
C) Temporary
D) None-permanent
E) None of these
Answer: B

3. A disk’s content that is recorded at the time of manufacture and that cannot be changed or erased by the user by the user is --------
A) Memory only
B) Write only
C) Read only
D) Run only
E) None of these
Answer: C

4. CDs are of which shape?
A) Square
B) Rectangular
C) Round
D) Information
E) None of these
Answer: B

5. Where is data saved permanently?
A) Memory
B) Storage
C) CPU
D) Printer
E) None of these
Answer: B

6. A CD-ROM disk …….
A) Cannot be erased and rewritten
B) Has more storage capacity than a CD-R
C) Holds less data than a floppy disk
D) Can be written only once
E) None of these
Answer: A

7. Secondary storage ………..
A) Does not require constant power
B) Does not use magnetic media
C) Consists of four main types of devices
D) Does not store information for later retrieval
E) None of these
Answer: A

8. during processing data, programs, and processed information are held temporality in
A) Secondary storage
B) ROM  
C) RAM
D) CPU
E) None of these
Answer: C

9. What characteristic of read-only memory (ROM) makes it useful?
A) ROM information can be easily updated
B) Data in ROM is nonvolatile, that is, it remains there even without electrical power
C) ROM provides very large  amounts of inexpensive data storage
D) ROM chips are easily swapped between different brands of computers
E) None of these
Answer: B





10. The primary device that a computer uses to store information ……..
A) TV
B) Storehouse
C) Desk
D) Hard drive
E) None of these

Answer: D

Computer Awareness SSC CGL MCQ Asked Questions Computer Awareness SSC CGL MCQ Asked Questions Reviewed by SSC-IBPS on 19:46:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.