SSC CGL Model Papers with Answers PDF Free Download

SSC CGL Model Papers with Answers PDF: Candidates who are applied for the Staff Selection Commission (SSC) CGL 2017 notification. All are pdf files free download SSC CGl Model Papers with Answers PDF here. So many large numbers of students are waiting for this SSC CGL Recruitment National wide. Here we give the SSC CGL all previous year question papers with answers pdf. SSC CGL has written exams conducts all over in India at different examination centers. For students purpose SSC CGL GK previous year asked questions and practice General Knowledge question are also given below. SSC CGL Year wise practice model papers from 2010-2016 PDF links are enclosed below.




SSC CGL Model Papers with Answers PDF Download

Are you looking for the SSC CGL practice papers and CGL GK questions for Tier 1 written examination? This is the one of the best material provides for Combined Graduate Level Tier - I written exams. Also our team provides the SSC CGL Previous year question papers PDF download from 2010 - 2016 year wise practice papers.
                    

Staff Selection Commission CGL previous year GK Questions

1. What is farming along with animal husbandry called?
A) Mixed farming
B) Mixed agriculture
C) Dairy farming
D) Truck farming
Answer: A

2. Larva of frog is called ...
A) Pupa
B) Maggot
C) Catter Piller
D) Tadpole
Answer: D

3. The element common to all acids is?
A) Hydrogen
B) Nitrogen
C) Sulphur
D) Oxygen
Answer: A

4. The key that must be pressed each time a new command or information is entered --------
A) Esc
B) Return/enter
C) Delete
D) Home
E) None of these
Answer: B

5. The blue revolution is related with?
A) Fish production
B) Food grain production
C) Oilseed production
D) Milk production
Answer: A

6. Tides in the sea have stored in them?
A) Gravitational potential energy
B) A combination of all the three forms of energy
C) Hydraulic energy
D) Kinetic energy
Answer: D

7. The historian Abul Fazal was killed by?
A) Hemu
B) Bairam Khan
C) Uday Singh
D) Bir Singh Deo bundela
Answer: D

8. Kabuliyat and patta was introduced by?
A) Sher Shah
B) Shivaji
C) Jahangir
D) Aurangzeb
Answer: A





9. An object with a constant speed?
A) Is not accelerated
B) Is always accelerated
C) Also has a constant velocity
D) Might be accelerated
Answer: B

10. The office of the deputy prime minister?
A) Was created under the original constitution
B) Is an extra-constitutional growth
C) Was created by 44th amendment
D) Was created by 85th amendment
Answer: B

SSC Combined Graduate Level Practice Papers PDF Download

This year 2017 SSC Board released the released the notification for the CGL exams 2017. Huge Number of Candidates applied for this CGL written examination. candidates download SSC CGL Previous year papers pdf download.
                                   
                              CGL Previous papers Download Here

Read Also:


SSC CGL Model Papers with Answers PDF Free Download SSC CGL Model Papers with Answers PDF Free Download Reviewed by SSC-IBPS on 13:53:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.