Physics Objective Questions For Competitive Exams SSC CGL Physics Bits

Physics Objective Questions For Competitive Exams: Physics Objective questions and answers for competitive exams previous years asked questions in SSC CGL, SSC CHSL, UPSC and All State Board Exams Physics MCQ are given below. In this post we give the Physics MCQ Question and Answers useful for the SSC CGL and Latest central and state government jobs. Every exam maximum number of questions coming from the basic physics question and answers PDF enclose below links. Our team specially provides the physics bits for competitive exams. These Physics general knowledge bits are useful for the practice large number of practice for SSC CGL Tier 1 exams.




Important Physics Objective Questions For Competitive Exams

1. Which of the following is not a vector quantity?
A) Speed
B) Displacement
C) Torque
D) Velocity
Answer: A

2. The kilowatt is a unit to measure?
A) Work
B) Power
C) Electricity
D) Current
Answer: B

3. On which of the following principles does a rocket work?
A) Conservation of momentum
B) Conservation of inertia
C) Conservation of mass
D) Conservation of energy
Answer: A

4. Which of the following in the correct device for the detection of thermal radiation?
A) Constant volume gas thermometer
B) Liquid-in-glass thermometer
C) Thermopile
D) None of these
Answer: C

5. When the temperature is gradually decreased the specific heat of a substance is?
A) Decreased
B) Increased
C) Remain unchanged
D) None of these
Answer: A

SSC CGL General Knowledge Quiz 

6. One joule is approximately equal to?
A) 0.28 cal
B) 0.32 cal
C) 0.24 cal
D) 4.2 cal
Answer: C

7. At dew point RH is?
A) 100%
B) 50%
C) 30%
D) 100%
Answer: B

8. The device used to measure very high temperature is?
A) Pyrometer
B) Thermometer
C) Bolometer
D) Calorimeter
Answer: A

9. A metal sheet with a circular hole is heated. The hole will?
A) Contract
B) Expand
C) Remain unaffected
D) None of these
Answer: B

10.  For an ideal gas the interparticle interaction is?
A) Attractive
B) Repulsive
C) Very large
D) Zero
Answer: D




Physics bits for competitive exams

Recently Staff Selection Commission released the notification for the combined graduate level exams. Here we the previous year SSC CGL Physics asked questions in the exams. In General Study’s topics most of the questions are asked from the Physics. Candidates can do a maximum number of Physics MCQ questions asked in the CGL exams below we give the link for the Physics GK Questions.

Read Also


Physics Objective Questions For Competitive Exams SSC CGL Physics Bits Physics Objective Questions For Competitive Exams SSC CGL Physics Bits Reviewed by SSC-IBPS on 10:38:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.