SSC MTS Previous question Papers PDF free Download with Example Questions Exam Dates

SSC MTS Previous question Papers PDF free Download: Recently Staff Selection Commission Board has released the notification for the recruitment of the SSC MTS. Board has released officially the exams date for SSC MTS is 16th April, 07th May & 30th May 2017. 


SSC MTS Previous question Papers PDF free Download

Now all applied candidates are searching for the model papers and previous asked questions in the SSC MTS. here we provide the all PDF files of the SSC MTS previous years papers 2015-2016, 2013,2014,2012 model papers. in these below article we provide the some of the important questions for the MTS 2017 Written exam Paper I.

MTS 2017 conducts total two hundred marks. 150 marks asked in objective type questions and 50 marks are asked for the descriptive writing in English language. here the below we given the some important asked question the previous years asked questions in the SSC MTS paper I objective questions.

Previous years asked questions

1.Appointment of District Judges in a State  shall be made by the
A) Governor of the state
B) Governor of the state in consultation with the High court of the state
C) State Public Service Commission
D) State Chief Minister
Answer:-B



2.Water has maximum density at
A) 00 C
B) -15o C
C) 40 C
D) 150 C
Answer:-C

3.By what name is India’s Eastern coast known?
A) Coromandel Coast
B) Bay of Bengal
C) Eastern Ghat Coast
D) Kolkata Chennai Coast
Answer:-A

4.Where is the Ghana Bird Sanctuary located?
A) Manipur
B) Assam
C) Rajasthan
D) Andhra Pradesh
Answer:-C

5.Akbar built Buland Darwaja in
A) 1665
B) 1568
C) 1601
D) 1602
Answer:-D

6.From where did the satavahanas hail?
A) Andhra
B) Maharashtra
C) Konkan
D) Kalinga
Answer:-A

7.There is not a source of revenue to the village Panchayts?
A) Sales Tax
B) Land Tax
C) House Tax
D) Property Tax
Answer:-D

8.The ‘Young India’ was started as a weekly by
A) The Home rule Party
B) The Extremist Party
C) Ghadar Party
D) Swaraj Party
Answer:-A

9.The Indian National Army (I.N.A) came into existence in
A) Germany
B) Japan
C) Malaysia
D) Singapore
Answer:-D

10.Vande Mataram was taken from
A) Rajtarangini
B) Anand Math
C) Durgesh Nandini
D) Savitri
Answer:-B

11. Babar came to India Originally from
A) Farghana
B) Khiva
C) Khorasan
D) Seistan
Answer:-A

12.The Torah is the holy book of which Community?
A) Jains
B) Buddhists
C) Jews
D) Hindus
Answer:-C

13.Victoria falls is located in
A) Southern Africa
B) Congo
C) Brazil
D) USA
Answer:-A

14.The Harappans were
A) Rural
B) Urban
C) Nomadic
D) None of these
Answer:-B

15.The French Revolution ended in
A) 1780
B) 1785
C) 1790
D) 1793
Answer:-D

16.Diamond mines are located in ?
A) Rajasthan
B) Madhya Pradesh
C) Karnataka
D) Gujarat
Answer:-B

17.The Stadium ‘Eden Gardens’ is situated at
A) Kolkata
B) Mumbai
C) Chennai
D) Banglore
Answer:-A

18.Bharatiya Sangeet Natak Academy was established in
A) 1951
B) 1953
C) 1956
D) 1960
Answer:-B

19.Which Mughal emperor described about Phulwati and graden in his diary?
A) Babar
B) Jahangir
C) Humayun
D) Aurangazeb
Answer:-B

20.The Twin planet of the Earth is
a) Mars
B) Mercury
C) Jupiter
D) Venus
Answer:-D

Here download the Free PDF Files previous year Papers.

SSC MTS Previous question Papers PDF free Download with Example Questions Exam Dates SSC MTS Previous question Papers PDF free Download with Example Questions Exam Dates Reviewed by Honey on 18:04:00 Rating: 5
Powered by Blogger.