RRB Study Material Books NTPC 2nd Stage Best Books Buy Online Bits

RRB Study Material Books: Railway Recruitment Board (RRB) released all division of the RRB NTPC 1st stage CBT online based exam result recently. All the selected candidates searching for the NTPC 2nd Stage RRB Study material Important Books 2016. He we provide the Best books and some online NTPC 2nd Stage Computer based Test Bits given in the below. Maximum numbers don’t know what the syllabus RRB NTPC 2nd Stage written are and exam pattern II stage RRB CBT test 2016. Exam Pattern of the 2nd Stage exam is total 120 questions time duration is 90 minutes for Computer Based Test (CBT) 2016.

Important Bits and RRB Study Material Books 2016 Exam pattern


1. Virus is said to be?
A) Living
B) Nonliving
C) Transitional group between living and nonliving
D) Living that cannot be multiply
Answer: C

2. TMV is related to?
A) Virus
B) Evolution
C) Algae
D) Reproduction of
Answer: A

3. Which one of following contain no enzyme?
A) Bacteria
B) Virus
C) Lichen
D) Algae
Answer: B



4. It is easier to swim in a sea water than in ordinary water because?
A) Atmospheric pressure is highest at sea level
B) Sea water contains salt
C) Density of sea water is highest than that of ordinary water
D) Density of sea water is less than that of ordinary water
Answer: C

5. The pressure at the bottom of a liquid tank does not depend on?
A) Acceleration due to gravity
B) Density of the liquid
C) Height of the liquid
D) Area of the liquid surface
Answer: D

6. A piece of ice has a stone in it and floats in a vessel containing water. When the ice melts, the level of water in the vessel would?
A) Remain unchanged
B) Fall
C) Rise
D) None of the above
Answer: B

7. The Delhi sultan who wrote his memoir was?
A) Iltutmish
B) Balban
C) Alauddin khalji
D) Firoz tughlaq
Answer: D

8. The famous poet amir khusarau was associated with the court of?
A) Nawab asafuddaula
B) Alauddin khalji
C) Muhammad shah rangila
D) Qutubuddin aibak
Answer: B

9. Coins of which muslim ruler been image of devi lakshmi?
A) Muhammad gori
B) Alauddin khalji
C) Muhammad shah rangila
D) Qutubuddin aibak
Answer: A                        

10. Which one of the following is not radioactive?
A) Astanine
B) Francium
C) Tritium
D) Zirconium
Answer: D

11. Which one of the following elements is essential for construction is nuclear reactors?
A) Cobalt
B) Nickel
C) Zirconium
D) Tungsten
Answer: C

12. Formation of cation occurs by?
A) Gain of electron
B) Loss of electron
C) Gain of proton
D) Loss of proton
Answer: A

BUY Online Best Books For RRB NTPC 2nd Stage CBT Test below


RRB Study Material Books NTPC 2nd Stage Best Books Buy Online Bits RRB Study Material Books NTPC 2nd Stage Best Books Buy Online Bits Reviewed by SSC-IBPS on 18:47:00 Rating: 5
Powered by Blogger.