RRB Non Technical Exam Study Material Pdf RRB NTPC 2nd Stage Exam Important bits

RRB Non Technical Exam Study Material Pdf: Railway Recrutiment Board has released the RRB NTPC 1st stage Result 2016 recently. Large number of candidates qualified for the NTPC 2nd Stage objective Writtenb exam 2016. All aspirants are searching for the rrb study material 2016 and rrb study material books. Here we provide some important  rrb non technical second stage exam study material important online bits from all topics useful for the rrb non technical exam 2nd Stage objective written exam.  Also provide rrb study material in telugu very soon. All updates for RRB NTPC 2nd Stage Exam detailes follow our site regullarly.

RRB Non Technical Exam Study Material Pdf
RRB Non Technical Exam Study Material Pdf 


1. The indian king who opposed alexznder was?
A) ambhi
B) porus
C) dhanananda
D) chandragupta
Answer: B

2. The ancient name of north bihar was?
A) vajji
B) vatsa
C) surasena
D) Avanti
Answer: A

3. By virtue of which act, diarchy was introduced in India?
A) Indian council act,1909
B) Government of india act,1919
C) Government of india act, 1935
D) Indian independence act,1947
Answer: B


4. The instrument of instructions contained in the government of india act,1935 has been incorporated in the constitution of india in the year 1950 as?
A) Fundamental rights
B) Directive principles of the state policy
C) Fundamental duties
D) Emergency provisions
Answer: D

5. Which planet was named after the roman god zeus?
A) Mars
B) Earth
C) Venus
D) Jupiter
Answer: D

6. Which of the following is the farthest planet to the sun?
A) Mars
B) Jupiter
C) Neptune
D) Earth
Answer: C

7. In India, planned economy is based on?
A) Gandhian system
B) Socialist system
C) Capitalist system
D) Mixed economy system
Answer: B

8. Economic liberalisation in india started with?
A) Substantial changes in industrial licensing policy
B) The convertibility of Indian rupee
C) Doing away with procedural formalities for foreign direct investment
D) Significant reduction in tax rates
Answer: A

9. A chemical reaction that takes place with the evolution of heat is called a/an-
A) Reversible reaction
B) Endothermic reaction
C) Thermal reaction
D) Exothermic reaction
Answer: D

10. The manufacture of iron ore Involves the process of-
A) Oxidation
B) Reduction
C) Fractional distillation
D) Electrolysis
Answer. B



RRB Non Technical Exam Study Material Pdf RRB NTPC 2nd Stage Exam Important bits RRB Non Technical Exam Study Material Pdf RRB NTPC 2nd Stage Exam Important bits Reviewed by Mani Babu on 10:28:00 Rating: 5
Powered by Blogger.