Computer Awareness Online Bits for All Bank Exams Best Books and Material IBPS PO,SBI Exams

Computer Awareness Online Bits for All Bank Exams Best Books and Material IBPS PO,SBI Exams


Computer Awareness Online Bits for All Bank Exams: All Banking Exam Preparations Candidates to all the best for Your Exam. Today we discussing the computer awareness banking preparation Like IBPS PO, IBPS Clerk, IBPS RRB PO, IBPS Clerk, SBI, LIC, NICL, Nabard, and IRDI All Banking Competitive Exams.

We discuss the computer awareness banking preparation books study material for bank exams and computer study material for IBPS Po and IBPS Clerk Exam 2016. In this post information about the best books study material for bank exams computer awareness or computer Knowledge.

Some of the important Bits in Computer Awareness bits and Best Computer Knowledge Books and material for Bank Exam.


Computer Awareness/ Knowledge Bits for All Bank Exams.


1. Extension name of flash file is ___.
A. .pdf
B. .swf
C. .pmd
D. .prd
E. None of these
Answer: B

2. Who invented world wide web?
A. Mosaic corporation
B. Opera corporation
C. Tim berner lee
D. Vint cert
E. None of these
Answer: C


3. URL stands for ____.
A. Uniform Resource Locator
B. Universal resource locator
C. Address bar
D. All 1, 2 & 3 are correct  
E. None of these
Answer: A



4. A thing present in real world in physical form is called____.
A. DBMS
B. Entity
C. Modulation
D. Keywords
E. None of these
Answer: B

5. BUG is -
A. To find error in any software testing
B. To find error in any software code
C. logical error of any program
D. both 1 & 2
E. None of these
Answer: C

6. Which of the following is not a type of key?
A. Alphabetic Keys
B. Numeric keys
C. Function keys
D. Toggle keys
E. None of these
Answer: E

7. If a previously saved file is edited ___?
A. it cannot be saved again
B. the changes will automatically be saved in the file
C. the file will only have to be saved again if it is more than one page in length
D. its name must be changed
E. the file must be saved again to store the changes
Answer: E

8. Which of the following converts all the statements in a program in a single batch and the resulting collection of instructions is placed in a new file?
A. Compiler
B. Interpreter
C. Converter
D. Instruction
E. None of these
Answer: A


9. A program that generally has more user-friendly interface than a DBMS is called a ____?
A. front end
B. repository
C. back end
D. form 
E. None of these
Answer: A

10. When you install new programs on your computer, it is typically added to the ___?
A. All programs 
B. Select programs
C. Start programs 
D. Desktop programs
E. None of these
Answer: A

Computer Awareness Best Books For IBPS PO, Clerk, SBI All Bank Exams




Product details

Paperback: 188 pages

Publisher: Lucent Publications; Eighth edition (2016)

Language: English

ISBN-10: 9384761117

ISBN-13: 978-9384761110

Product Dimensions: 22 x 14 x 1 cm 

Objective Question Bank of Computer Awareness for General Competitions




Product details


Paperback: 363 pages

Publisher: Arihant Publications; First edition (8 February 2015)

Language: English

ISBN-10: 9351768171

ISBN-13: 978-9351768173

Product Dimensions: 25.4 x 15.2 x 5.1 cm

                                                                                                                       

Computer Awareness for General Competitive Exams (Objective with Subjective) 


Product Description


1. Introduction to Computer 2. Computer Organisation 3. Input - Output Devices and System Unit Devices 4. Computer Memory 5. Data Representation 6. Computer Software 7. Operating System and its types 8. Microsoft Windows 9. Microsoft Word 10. Microsoft Excel 11. Microsoft PowerPoint 12. Microsoft Access 13. Database Management System 14. Tally 15. Data Communication and Computer Network 16. Internet 17. Computer Security, Cyber Crimes and Laws 18. Computer Language and its types (Programming Language) 19. Data Structure 20. SQL Basics and Normalization 21. Software Engineering 22. Compiler Design 23. Digital Electronics 24. Model Practice Set (1-15) 25. Abbreviations of Computing & IT World 26. Computer Glossary 

Product details

Paperback: 384 pages

Publisher: B.K.Publications Pvt. Ltd.; Second edition (2015)

Language: English

ISBN-10: 9380422601

ISBN-13: 978-9380422602

Product Dimensions: 18 x 1 x 24 cm 





Computer Awareness Online Bits for All Bank Exams Best Books and Material IBPS PO,SBI Exams Computer Awareness Online Bits for All Bank Exams Best Books and Material IBPS PO,SBI Exams Reviewed by Mani Babu on 14:22:00 Rating: 5
Powered by Blogger.