SSC CGL Tier-1 03-09(sept)-2016 2nd Shift Gk Asked Questions

SSC CGL Tier-1 03-09(sept)-2016 2nd Shift Gk Asked Questions

SSC CGL Tier-1 03-09(sept)-2016 2nd Shift Gk Asked Questions



SSC CGL  – Tier 1 Online Exam 3rd  September 2nd shift GK Questions  Asked Questions As you know, the Second shift of the SSC CGL  Tier I exam was Completed now. The level of the paper was of easy to moderate. In this post, we are sharing some of General Knowledge Questions which was asked in today’s exam.

Staff selection commission has conducted the online exams this is the first Time. Today so many candidates are attempt the SSC CGL -2016 exam. We are providing the some of the online bits are the asked questions. 3rd September 2nd shift GK Questions Asked Questions.

1. Bubble in blood, how will it affects the blood flow in body
Ans: Air embolism in blood

2.Aryabhatta and Kalidas in which emperor’s court
Ans:  Chandragupta

3. Who was not associated with Gadar party
Ans:
Note: Original name of Ghadar Party was Pacific Coast Hindustan Association. The founding president of Ghadar Party was Sohan Singh Bhakna and Lala Hardayal was the co-founder of this party. Headquarters of the movement were set up at Yugantar Ashram in San Francisco.Gadar Pary Founded In 1913.

4. Who can remove the president from his post
Ans: Parliament

5.Who was not included in the boxing team of India in Rio?
Ans:


6.weight is maximum at
Ans: poles

7.What is bank rate
Ans: the rate at which RBI gives loan to commercial banks

8.Transformer converts
Ans: High Volage to low voltage and vice versa

9. Tenure of governor
Ans: Five Years

10. Green revolution affects most
SSC CGL Tier-1 03-09(sept)-2016 2nd Shift Gk Asked Questions SSC CGL Tier-1 03-09(sept)-2016 2nd Shift Gk Asked Questions Reviewed by Arun Chowdary on 16:56:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.