RRB Exam Computer Awareness Online Bits: IBPS,RRB,SSC,SBI Exams

1. One who designs, writes tests and maintains computer programs is called a …..
A) User
B) Programmer
C) Designer
D) Operator
E) None of these
Answer: B

2. The human-readable version of a program is called …..
A) Source code
B) Program code
C) Human code
D) System code
E) None of these
Answer: B


3. A(n) ……..converts and executes one statement at a time.
A)  Compiler
B) Interpreter
C) Converter
D) Instructions
E) None of these
Answer: B


4. The term …. Designates equipment that might be added to a computer system to enhance its functionality.
A) Digital device
B) System add-on
C) Disk pack
D) Peripheral device
E) None of these
Answer: D

5. Which is the best definition of a software package?
A) An add-on for your computer such as additional memory
B) A set of computer programs used for a certain function such as word processing
C) A protection you can buy for a computer
D) The box, manual and liense agreement that accompany commercial software
E) None of these
Answer: B

6. If a new device is attached to a computer, such as a printer or scanner, its …. Must be installed before the device can be used.
A) Buffer
B) Driver
C) Pager
D) Server
E) None of these
Answer: B

7. Compiling creates a(n) ……
A) Program specification
B) Algorithm
C) Executable program
D) Subroutine
E) None of these
Answer: C

8. What disk is used to cold boot a PC ?
A) Setup disk
B) System disk
C) Diagnostic disk
D) Program disk
E) None of these
Answer: B

9. The process of writing out computer instructions is known’s as……
A) Assembling
B) Compiling
C) Executing
D) Coding
E) None of these
Answer: D

10. The general term “peripheral equipment” is used for ……..
A) Any device that is attached to a computer system
B) Large-scale computer systems
C) A program collection
D) Other office equipment not associated with a desktop computer
E) None of these
Answer: A

11. Which process checks to ensure the components of the computer are operating and connected properly?
A) Booting
B) Processing
C) Saving
D) Editing
E) None of these
Answer: A

12. What happens when you boot up a PC?
A) Portions of the operating system are copied from disk into memory
B) Portions of the operating system are copied from memory onto disk
C) Portions of the operating system are compiled
D) Portions of the operating system are emulated
E) None of these
Answer: A


13. Hardware includes …….
A) All devices used to input data into a computer
B) Sets of instructions that a computer runs or executes
C) The computer and all the devices connected to it that are used to input and output data
D) All devices involved in processing information including the central processing unit, memory, and storage
E) None of these
Answer: C

14. A (n) ……… is a program that makes the computer easier to use.
A) Application
B) Utility
C) Network
D) Operating system
E) None of these
Answer: B

15. The  …….  Manual tells you how to use a software program.
A) Documentation
B) Programming
C) Technical
D) User
E) None of these
Answer: D


RRB Exam Computer Awareness Online Bits: IBPS,RRB,SSC,SBI Exams RRB Exam Computer Awareness Online Bits: IBPS,RRB,SSC,SBI Exams Reviewed by SSC-IBPS on 18:49:00 Rating: 5
Powered by Blogger.