RBI Grade B Manager Phase-1 04-09(Sept)-2016 2nd shift Gk Asked Questions

RBI Grade B Manager Phase-1 Online Exam 4th September 2nd shift GK Asked Questions.As you know, the 2nd shift of the RBI Grade B Manager Phase-1 exam was Completed now. The level of the Exam was of easy to moderate. In this post, we are sharing some of General Knowledge Questions which was asked in today’s(4-09-2016) Second Shift exam.

Today so many Aspirants are attempt the RBI Grade B Manager Phase-1 2016 exam. We are providing the some of The Memory Based Gk Questions are the asked In. 4th September 2nd shift GK Questions Asked Questions.

General Knowledge Questions Asked In RBI Grade B Manager Phase-1 Online Exam

GK Questions Asked in RBI Grade B Manager (Phase-I) Exam - 04.09.2016 2nd Shift
1. What is IOM?
Ans: International Organization for Migration

2. India post payment bank
Ans: It Is A state-owned commercial bank in India. The bank would use the existing network of the public-sector postal service

3. Ringgit currency of which country?

Ans: Malaysia


4. Who becomes first Indian captain to hit double hundred outside India?
Ans: Virat Kohli

5. Who is Mr Amitabh Kant?
Ans: CEO, NITI Aayog (National Institution for Transforming India).

6. NACH full form?
Ans: National Automated Clearing House

7. Mahim Bora (6 July 1924 – 5 August 2016) was an Indian writer and educationist from which state?
Ans: Assam

8. Sania Mirza autobiography?
Ans:Ace against Odds’

9. Kananur Lokesh Rahul commonly known as KL Rahul and also as Lokesh Rahul related to?
Ans:  is an Indian cricketer who plays for India national cricket team in international cricket, and Karnataka in domestic cricket.

10. Srisailam Dam situated in which state?
Ans: Andhra Pradesh.

11. One question on Michael Phelps
Ans:

12. IFSC full form?
Ans:Indian Financial System Code

13. Kalikho pul was CM of?

Ans: Arunachal Pradesh
RBI Grade B Manager Phase-1 04-09(Sept)-2016 2nd shift Gk Asked Questions RBI Grade B Manager Phase-1 04-09(Sept)-2016 2nd shift Gk Asked Questions Reviewed by Arun Chowdary on 19:54:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.