General Awareness (Gk) Questions For SSC,NIREH Multi Tasking Staff – MTS (Technical)

Important General Awareness (Gk) Questions For SSC,NIREH Multi Tasking Staff – MTS (Technical).These General Knowledge Questions Are Very Useful For Upcoming Exam NIREH Multi Tasking Staff-MTS Technical And SSC CGL Tier-1 Exam, RRB Railway Exams,RBI Exams


General Awareness (Gk) Questions For SSC,NIREH Multi Tasking Staff – MTS (Technical)


1.Who Is Father Of Modern Olympics ?
Ans: Pierre Coubertin

2.Suvarnabhumi International Airport is Located At ?
Ans: Bankok

3. How many countries took part in 31th (rio) olympics ?
Ans: 205 countries (206 National Olympic Committees)


4.The IUCN –(International  Union For The Conservation Of Nature And Natural  Resources) Maintains an International List Of Species Facing Extinction.The Data Is Published As A Book ,The Book Popularly Known As ?
Ans: Red Data Book


5.The Great Indian Revolt 1857 Was 1st  Described As First War Of India’s Independence By ?
Ans: V.D.Savarkar (Vinayak Damodar Savarkar)

6. The First Indian To Win A Nobel  Prize Was ?
Ans: Rabindranath Tagore

7.The Book “Theory Of Relativity” Was ?
Ans: Albert Einstein


8.Father Of Green Revolution In India ?
Ans: M.s Swaminathan

9.Defence Industrial Park Located At ?
Ans: Ottappalam(Kerala)

10. the constitution of jammu and kashmir came into force on ?

Ans: 26 January 1957

General Awareness (Gk) Questions For SSC,NIREH Multi Tasking Staff – MTS (Technical) General Awareness (Gk) Questions For SSC,NIREH Multi Tasking Staff – MTS (Technical) Reviewed by GK Adda on 14:53:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.