English Language Correction of Sentence For SSC CGL,CHSL,All Bank Exams

English Language Correction of Sentence For SSC CGL,CHSL,All Bank Exams 


Some Of the Competitive Exams Candidates are Suffering about the Topic English Language. In English Language is Every Competitive Exam Important Exam. English is the Major Subject also in Competitive Exams. English Language Are in the exams are SSC CGL,SSC CHSL, Ibps, TBPS Po, IBPS RRB, IBPS SO, SBI Clerk, SBI PO, Nabard, RRB, RBI, TNPSC And State Public Service Commission Exams.
Directions (Q.1-10): Pick out the most effective word from the given words to fill in the blanks to make the sentence meaningfully complete.

1. The impact of two vehicles can cause a lot of __________ to both.
(A) Damage
(B) Damages
(C) Damaging
(D) Damagings

Answer: A (Remember that damages is not the plural of damage, but actually has a different meaning. Damage means “loss or injury to a person or property”. It is an uncountable singular noun and has no plural form.
Damages means “money claimed by, or ordered to be paid to, a person as compensation for loss or injury”. It is an uncountable plural noun and has no singular form.)

2. After the election, __________ a new stage.
(A) The entering nation
(B) The nation will enter 
(C) To enter the nation
(D) Will the nation enter

Answer: B ("The nation will enter " is correct word order)

3. He is __________ tennis.
(A) Fond to play
(B) Fond of playing

(C) Fond in playing
(D) Fond at playing

Answer: B ("fond of" is correct phrase. It me Ans- having an affection or liking for.
"I'm very fond of Riya")

4. I hope she __________.
(A) Must come
(B) Should come
(C) Will come
(D) Must be coming

Answer: C (simple future tense will be used)


5. An increase in population, without an increase in economic level, __________ result in a lower standard of living.
(A) Tends to
(B) Tending to
(C) Will tend
(D) Tends

Answer: A ("Tends to " is correct usage in this context)

6. __________ as President, a candidate must win a majority of votes.
(A) Elected
(B) To be elected
(C) Having elected
(D) Electing

Answer: B (" To be elected " is correct grammar structure)

7. Encounters between people from different countries can result in misunderstandings _________ different conceptions about space.
(A) Because they
(B) Is because they
(C) Is because their
(D) Because of their

Answer: D (plural pronoun "their" will be used for plural noun "people")

8. The greater __________ increase in population, the harder it is for people to find adequate housing.
(A) Of
(B) The
(C) Is the
(D) Is of the

Answer: B (article 'the' will be used before "increase" to make it specific)

9. Fate smiled __________ him in all his ventures.
(A) At
(B) With
(C) On
(D) For

Answer: C (we do smile at someone if we're talking about eye-to-eye contact.


Fate is not a person, so it can't literally smile at someone but it can smile on/upon someone, if it's favorable to them.)

10. The weather in the far north is not __________ it is down south.
(A) Like humid as
(B) As humid as
(C) Humid as
(D) So humid that  

Answer: B ("As humid as" is correct expression)   

English Language Correction of Sentence For SSC CGL,CHSL,All Bank Exams English Language Correction of Sentence For SSC CGL,CHSL,All Bank Exams Reviewed by SSC-IBPS on 11:38:00 Rating: 5
Powered by Blogger.