English Grammar For SSC CGL, CHSL, IBPS Clerk, TNPSC And All Competitive Exam

English Grammar For SSC CGL, CHSL, IBPS Clerk, TNPSC And All Competitive Exam


1. He said, “Alas ! I am undone !”
(A) He said that it was his undoing
(B) He exclaimed pathetically that he was undone
(C) He stated that he was undone
(D) He cried that he was being undone
Answer: B

2.  “I shall unlock the secrets of their success,” he said.
(A) He said that he shall unlock the secrets of their success
(B) He said that he should unlock the secrets of their success
(C) He said that he will unlock the secrets of their success
(D) He said that he will unlock the secrets of their success
Answer: B

3.  “I wonder what he wants of us,” said Quint.
(A) Quint said that he was wondering what he wanted of them
(B) Quint said that he wondered what he wanted of us
(C) Quint said he wondered what he wants of them
(D) Quint said that he wondered what he wanted of them
Answer: D



4.  Dinesh said, “I want to eat a good mango one of these days.”
(A) Dinesh said he wants to eat a good one of these days
(B) Dinesh said that he wanted to eat a good mango one of those days
(C) Dinesh said that he wants to eat a good mango one of those days
(D) Dinesh said that he wanted to eat a good mango one of these days
Answer: B

5.  He said, “I intend to leave for Delhi tonight.”
(A) He said that he will intend to leave for Delhi tonight
(B) He said that he should intend to leave for Delhi that night
(C) He said that he intended to leave for Delhi that night
(D) He said that his intention is to leave for Delhi tonight
Answer: C

6.  He said, “The Sun rises in the east.”
(A) He said that the Sun rised in the east
(B) He said that the Sun rises in the east
(C) He said that the Sun will rise in the east
(D) He said that the Sun may rise in the east
Answer: B


7.  Ram asked Krishna, “Where are you going today ?”
(A) Ram asked Krishna where he was going that day
(B) Ram asked Krishna as to where he was going on the previous day
(C) Ram asked Krishna where was he going the next day
(D) Ram asked Krishna where was he going the day before
Answer: A

8.  He said, “What a fool Tom is !”
(A) He exclaimed that he was a big fool
(B) He exclaimed that Tom was a big fool
(C) He wondered what kind of a fool Tom was
(D) He claimed that Tom was a big fool
Answer: B

9.  “What kind of scheme do you have?” Amit asked the insurance agent.
(A) Amit asked the insurance agent what kind of scheme he/she had
(B) Amit asked the insurance agent what kind of scheme he/she has
(C) Amit asked the insurance agent what kind of scheme he/she is having
(D) Amit asked the insurance agent what kind of scheme he/she was having


Answer: A

10. The doctor said to the patient, “Take complete rest.”
(A) The doctor told to the patient that take complete rest
(B) The doctor advised the patient to take complete rest
(C) The doctor suggested the patient to take complete rest
(D) The doctor asked the patient take complete rest 

Answer: B

English Grammar For SSC CGL, CHSL, IBPS Clerk, TNPSC And All Competitive Exam English Grammar For SSC CGL, CHSL, IBPS Clerk, TNPSC And All Competitive Exam   Reviewed by SSC-IBPS on 17:20:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.