Chemistry On line GK Questions For CHSL,SSC CGL, RRailway, TNPS All Exams

Chemistry On line GK Questions For CHSL,SSC CGL, RRailway, TNPS All Exams

In all Competitive Exams Chemistry is one of the important one. This chemistry all exams like as ssc cgl, ssc chsl, railway, RRB Ntpc, TNPSC, MPPSC, APPSC, KPSC, All State Board Exams. And chemistry is very interesting topic to know this. We are providing some of the Chemistry GK questions Are Asked In the previous Exams. Below questions are asked in different type exams in all competitive exams. Chemistry General Knowledge important questions are given to you for easy reading process in exams.

1. Epichlorohydrin is?
A) 3-Chloropropane
B) 3-chloropropan -1-01
C) 2-chloromethyloxirane
D) None of the above
Answer: C

2. Ether show isomerism with?
A) Alcohol
B) Acid
C) Halide
D) Aldehyde
Answer: A

3. At room temperature, formaldehyde is?
A) A gas
B) A liquid
C) A solid
D) Not known
Answer: A

4. Formaline is the commercial name of?
A) Formic acid
B) Fluoroform
C) 40% aqueous solution of methanol
D) Paraformaldehyde
Answer: C


5. Tollen’s reagent is?
A) Alkaline mercuric chloride
B) Alkaline potsssium permanganate
C) Ammoniacla silver nitrate
D) Ammonium citrate
Answer: C

6. Schiff’s reagent is?
A) Magenta solution decolourised with sulphurous acid


B) Magendta solution decolourised with chlorine
C) Ammoniacla cobalt chloride solution
D) Ammonical manganese sulphate  solution
Answer: A

7. Fehling’s solution is?
A) Acidified copper sulphate solution
B) Ammoniacal cuprous chloride solution
C) Copper sulphate and Rochelle salt +NaoH
D) None of these
Answer: C

Chemistry On line GK Questions For CHSL,SSC CGL, RRailway, TNPS All Exams

8. A plastic Bakelite is a compound of HCHO with?
A) Benzene
B) Phenol
C) Ammonia
D) Hydrocarbon
Answer: B

9. Urotropine is fromed by the action of ammonia on?
A) Acetaldehyde
B) Formaldehyde
C) Acetone
D) Phenol
Answer: B

10. Which of the following is used as a hypnotic?
A) Paraldehyde
B) Metaldehyde
C) Acetaldehyde
D) Formaldehyde
Answer: A

11. Paraldehyde is used as?
A) Medicine
B) Poison
C) Polymer
D) Dye
Answer: A

12. Which of the following is not a fatty acid?
A) Stearic acid
B) Palmitic acid
C) Propionic acid
D) Phenyl acetic acid
Answer: D

13. Which of the following acids is present in vinegar?
A) Hydrochloric acid
B) Acetic acid
C) Tartaric acid
D) Citric acid
Answer: B

14. Which of the following acids is present in vinegar?
A) Hydrochloric acid
B) Acetic acid
C) Tartaric acid
D) Citric acid
Answer: B

15. Which one among the following fuels is used in gas welding?
A) LPG
B) Ethylene
C) Methane
D) Acetylene
Answer: B


Chemistry On line GK Questions For CHSL,SSC CGL, RRailway, TNPS All Exams Chemistry On line GK Questions For CHSL,SSC CGL, RRailway, TNPS All Exams Reviewed by Honey on 10:59:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.