Geography online General Knowledge Questions For Chsl - 2016 Exams

Geography online General Knowledge Questions For Chsl - 2016 Exams


Geography online quiz for all competitive exams. We team (ssc-ibps.com) provides all important bits for exams like as ssc cgl-2016, ssc chsl exam-2016, chsl notification is coming soon. For all exams railway, ssc cgl, ssc chsl, all appsc and tspsc exams. In this competitive exams each and every mark is very important on the final selection.

1. Which river crosses the equator twice?
A) Amazon
B) Congo
C) Nile
D) Orinoco
Answer: B

2. Which of the following pairs is not correctly matched?
A) Algeria-niger
B) Brazil-amazon
C) Iraq-tigris
D) Myanmar-irrawady
Answer: A

3. Which of the following rivers flowing through pakistan has its source of origin inthat country itself?
A) Ravi
B) Jhelum
C) Chenab
D) None of these
Answer: D

4. Which river has the largest drainage basin?
A) Nile
B) Mississippi
C) Congo
D) Amazon
Answer: B


5. Of the following which capital city is not situated on the banks of the river danube?
A) Vienna
B) Rome
C) Budapest
D) Belgrade
Answer: B

6. The great asian river mekong does not run through?
A) China
B) Malaysia
C) Cambodia
D) Laos
Answer: B

7. Victoria falls in africa are located on?
A) River niger
B) River congo
C) River zambezi
D) River nile
Answer: C 

8. The highest waterfall of the world is?
A) Niagara falls
B) Boyoma falls
C) River zambezi
D) River falls
Answer: C 

9. The world’s highest waterfall is in?
A) Australia
B) U.K
C) Venezuela
D) Zambia
Answer: C 



10. Niagara falls are in?
A) Australia
B) U.K
C) South africa
D) U.S.A
Answer: D

11. Which of the following is the longest river in the world?
A) Amazon
B) Nile
C) Mississippi
D) Danube
Answer: B

12. The great asian river mekong does not run through?
A) China
B) Malaysia
C) Cambodia
D) Laos
Answer: B

Geography online General Knowledge Questions For Chsl - 2016 Exams

13. Asia has large areas of inland drainage. Why is it so?
A) Rainfall is seasonal and scanty
B) There is a number of inter-montane plateaus
C) River channels are obstructed by lava flows
D) It is a very large continent
Answer: A

14. Which strait separates australia and tasmania?
A) Bering strait
B) Bass strait
C) Palk strait
D) Dover strait
Answer: B

15. The canal which links atlantic ocean with pacific ocean is?
A) Suez
B) Malacca
C) Panama
D) Gibraltar
Answer: C 

16. Which strait separates australia and tasmania?
A) Bering strait
B) Bass strait
C) Palk strait
D) Dover strait
Answer: B

17. The panama canal links?
A) Mediterranean sea with red sea
B) Atlantic ocean with indian ocean
C) Indian ocean with mediterranean
D) Atlantic ocean with pacific ocean
Answer: D

18. The strait which separates africa form europe is?
A) Hook strait
B) Strait of Gibraltar
C) Palk Strait
D) Bering strait
Answer: B

19. Suez canal joins?
A) Persian gulf and arabian sea
B) Red sea and mediterranean sea
C) Mediterranean sea and block sea


D) Red sea and arabian sea
Answer: B

20. The suez canal connects the mediterranean sea with the?
A) Caspian sea
B) Persian gulf
C) Red sea
D) Blak sea
Answer: C    

Geography online General Knowledge Questions For Chsl - 2016 Exams Geography online General Knowledge Questions For Chsl - 2016 Exams Reviewed by Honey on 12:51:00 Rating: 5
Powered by Blogger.