Computer Online Bits For SBI,IBPS,Railway,All Competitive Exams

Computer Awareness Online Questions for SBI, SSC, Railway, RRB, IBPS, NABARD, IRDB, All Competitive Exams. Now a Days all competitive exams is conduct online. For conducting this online exams we must know the some basic computer functions.
The basic functions of the computer is very easy to learn the computer language for competitive exams. In exams all questions are asked the MS-office, c language, work sheet in MS-Excel, some short cut keys, and functions in keyboard all the basic of the computer. We (ssc-ibps.com) team provides all computer based questions for exams. It’s very useful for all competitive exams.


Computer Online Bits For SBI,IBPS,Railway,All Competitive Exams


1. Which part of a computer helps to store information?
A) Disk drive
B) Keyboard
C) Monitor
D) Printer
E) None of these
Answer: A

2. To run a CD in a computer we need ……………
A) F D drive
B) CD drive
C) Zip drive
D) Pen drive
E) None of these
Answer: B

3. The ……… is a box that houses the most important parts of a computer system.
A) Software
B) Hardware
C) Input drive
D) System unit
E) None of these
Answer: D


4. The main system board of a computer is called the
A) Integrated circuit
B) Mother board
C) Processor
D) Microchip
E) None of these
Answer: B

5. Which of the following is a part of the system unit?
A) CPU
B) Monitor
C) CD-ROM
D) Floppy disk
E) None of these
Answer: A

6. The box that contains the central electronic components of the computer is the …………
A) Motherboard
B) System unit
C) Peripheral
D) Input device
E) None of these
Answer: B

7. Storage device found inside the computer ……..
A) CD ROM
B) Zip disk
C) Super disk
D) Hard disk
E) None of these
Answer: D

8. A device that provides emergency power to your computer, conditions the voltage, and protects against powers surges is called a ………….
A) PSU =power supply unit
B) USP = universal surge protector
C) UPPS = universal power protection and supply
D) UPS = uninterruptible power supply
E) None of these
Answer: D



9. Which of the following is a part of the system unit?
A) Monitor
B) CPU
C) CD-ROM
D) Floppy disk
E) None of these
Answer: B

10. A UPS …………….
A) Limits damage caused by fluctuating levels of electricity
B) Provides battery backup for a limited time
C) Delivers electronic messages via a bus
D) Conducts a power-on self-test, or POST
E) None of these
Answer: B

11. A disk on which you store information ……….
A) Plate
B) Data disc
C) Paper disk
D) TV disk
E) None of these
Answer: B

12. A computer’s hard disk is ……..
A) An arithmetic and logical unit
B) Computer software
C) Operating system
D) Computer hard ware
E) None of these
Answer: D

13. A…. Is a device that not only provides surge protection but also furnishes your computer with battery backup power during a power outage?
A) Surge strip
B) USB
C) UPS
D) Battery strip
E) None of these
Answer: C

14. Where is the disk put in a computer?
A) In the modem
B) In the hard drive
C) Into the CPU
D) In the disk drive
E) None of these
Answer: D
15. The ….. Controls communications for the entire computer system.
A) Arithmetic-logic unit
B) Semiconductor
C) Motherboard
D) Coprocessor
E) None of these
Answer: C

16. The system component that controls and manipulates data in order to produce information is called ……
A) Keyboard
B) Microprocessor
C) Monitor
D) Mouse
E) None of these
Answer: B



17. These provide expansion capability for a computer system
A) Sockets
B) Slots
C) Bytes
D) Bays
E) None of these
Answer: B

18. An example of a processing device would be ……….
A) A magnetic ink reader
B) A tablet PC
C) Special function cards
D) Scanners
E) Keyboards
Answer: C

19. A ……… is hardware used to read disks.
A) Floppy disk
B) Hardware
C) Software
D) Disk drive
E) CPU
Answer: D

20. The …… is the box that houses the most important parts of a computer system.
A) Software
B) Hardware
C) Input device
D) System unit
E) None of these
Answer: D


Computer Online Bits For SBI,IBPS,Railway,All Competitive Exams Computer Online Bits For SBI,IBPS,Railway,All Competitive Exams Reviewed by SSC-IBPS on 18:51:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.