Computer knowledge Questions For SBI,IBPS,RRB Exams

computer awareness for bank exams and These Questions are Useful for computer knowledge for 
bank exam like as SBI PO,SBI Clerk,RRB Exams,SSC CGL,SSC CHSL,Railway,NABARD,IDBI,RBI All Exams

1. The binary equivalent of decimal number 98 is

A. 1110001
B. 1110100
C. 1100010
D. 1111001
E.  None of these
Answer: C

2. The product of two binary numbers (1011) and (1001) is

A. 1100011
B. 1010100
C. 1011001
D. 100110
E. None of these
Answer: A

3. A byte represents a group of

A. 10 bits
B. 40 bits
C. 8 bits.
D. 22 bits
E.  None of these
Answer: C


4. A hex digit can be represented by

A. Three binary (consecutive) bits
B. Four binary (consecutive) bits
C. Eight binary (consecutive) bits
D. Sixteen binary (consecutive) bits
E.  None of the above
Answer: B

5. When a key is pressed on the keyboard, which standard is used for converting the keystroke into the corresponding bits?

A. ANSI
B. ASCII
C. EBCDIC
D. ISO
E. None of these
Answer: A

6. Which of the following statements in regard to directories is false?

A. Directories with files can be deleted
B. Directories cannot be renamed
C. The root directory is always at the highest level
D. Directories can exist inside directories
E. None of the above
Answer: B

7. This part of operating system manages the essential peripherals, such as the keyboard, screen , disk drives, and parallel and serial ports_____

A. basic input/output system 
B. secondary input/output system
C. peripheral input/output system
D. marginal input/output system 
E.  None of these
Answer: A

8. MS-DOS is usually supplied on a

A. hard disk
B. cartridge tape
C.  CD ROM
D. floppy disk or diskettes
E.  None of these
Answer: D



9. Which one of the following is not a DOS prompt?

A. C >
B.  B >
C.  A >
D.  ENTER
E.  None of these.
Answer: D

10. Which one of the following is not an internal DOS command?

A. BACKUP
B.  COPY
C.  CLS
D.  BREAK
E.  None of these

Answer: A

Computer knowledge Questions For SBI,IBPS,RRB Exams Computer knowledge Questions For SBI,IBPS,RRB Exams Reviewed by Mani Babu on 21:02:00 Rating: 5
Powered by Blogger.