Computer Awareness Questions For IBPS,SBI,SSC,Railway Exams

Computer Awareness Bits For SBI, IBPS PO,RBI,SSC CGL,SSC CHSl, Railway, Nabard, All Competitive Exams. Now A days In all competitive Exams are conduct in online so that computer Topic Is One Of the Important topic for exams. In this computer knowledge mostly questions are asked from Ms-office, Data base questions, Monitor Keyboard Based Questions, Basics Of The Computer these are the main topics are asked in exams.     

1. If you open a menu and then decide you don’t want to select an option after all, click the menu title again or press the ….. key to close the menu?
A) Shift
B) Tab
C) F1
D) Esc
E) None of these
Answer: D

2. A key that will erase information from the computer’s memory and characters on the screen?
A) Edit
B) Delete key
C) Dummy out
D) Trust key
E) Esc key
Answer: B

3. A….. is often used to select or highlight?
A) Icon
B) Keyboard
C) Hard disk
D) Floppy disk
E) Mouse
Answer: E

4. Mr. X has no printer to print his report. He wants to take it to Mr. Y’s computer because Mr.Y has a printer Mr. X could save his report on a?
A) Keyboard
B) Piece of paper
C) Scanner
D) Monitor
E) Floppy disk
Answer: E



5. the most frequently used piece of hardware for inputting data is?
A) Keyboard
B) Floppy disk
C) Cursor
D) Software
E) Hardware
Answer: A

6. The… may also be called the screen or monitor?
A) Printer
B) Scanner
C) Hard disk
D) Software
E) Display
Answer: E

7. The computer monitor is which type of device?
A) Scanning
B) Input
C) Software
D) Output
E) None of these
Answer: D

8. Typical acronym of reusable optical storage will be?
A) CD
B) CD-RW
C) DVD
D) RPM
E) None of these
Answer: B

9. Storage which stores or retains data after power off is called?
A) Volatile storage
B) Non-volatile storage
C) Sequential storage
D) Direct storage
E) None of these
Answer: B

10. Data gathering in computer means, they allow to use data?
A) Present
B) Input
C) Output
D) Store
E) None of these
Answer: D

  
Computer Awareness Questions For IBPS,SBI,SSC,Railway Exams Computer Awareness Questions For IBPS,SBI,SSC,Railway Exams Reviewed by Honey on 17:49:00 Rating: 5
Powered by Blogger.