Reasoning Questions For RRB,SSC CGL,CHSL,Railway Exams

1. 5, 2, 7, 9, 16, 25, ?
(a) 41
(b) 45
(c) 48
(d) 52
Answer: A

2. Find the wrong number in the series.
     3, 7, 15, 39, 63, 127, 255, 511
(a) 15
(b) 39
(c) 63
(d) 127
Answer: B

3. A woman introduces a man as the son of the brother of her mother. How is the man related to the woman?
(a) Nephew
(b) Son
(c) Cousin
(d) Uncle
Answer: C

4. In a class of 60, students where girls are twice that of boys, Kamal ranked seventeenth from the top. If there are 9 girls ahead of kamal, how many boys are after him in rank?
(a) 3
(b) 7
(c) 12
(d) 23
Answer: C

5. Select the work which cannot be formed from the original word
CONSOLIDATE
(a)  LENTIL
(b) SLAIN
(c)  CONDOLE
(d) DETAIL
Answer: A

6. Select the word which can be formed from the original word.
PRAGMATIC
(a) GUITAR
(b) AGMARK
(c)  GAME
(d) MAGIC
Answer: D

7. If SHIFT is coded as RFFBO, which word would be coded as LKUMB?
(a) MMXQG
(b) MLVNC
(c)  KJVLA
(d) MJVLC
Answer: A


8. If REASON is coded as 5 and BELIEVED as 7, what is the code for GOVERNMENT?
(a) 6
(b) 8
(c) 9
(d) 10
Answer: C

9. If × means +, + means ÷ , –means ×, and ÷ means –, then  8×7–8+40÷2 is equal to
(a)  1
(b) 72/5
(c)  83/5
(d) 44
Answer: B

10. Which of the following interchange of signs would make the equation correct?
2×3+6–12÷4=17
(a) × and +
(b) + and –
(c) + and ÷
(d) – and  ÷

Answer: A


Reasoning Questions For RRB,SSC CGL,CHSL,Railway Exams Reasoning Questions For RRB,SSC CGL,CHSL,Railway Exams Reviewed by Honey on 18:12:00 Rating: 5
Powered by Blogger.