Physics Online GK Questions For RRB,SSC CGL online 2016 Exams

Physics Online GK Questions For RRB,SSC CGL online 2016 Exams

1. When X-rays are produced then?
A) Heat is produced on the target
B) Heat is observed by the target
C) Temperature of the target is being constant
D) A lumineous light is to be seen on the target
Answer: C

2. X-rays are steams of?
A) Electrons
B) Photons
C) Protons
D) None
Answer: B



3. The polarization of electromagnetic wave is in?
A) The direction of electric and magnetic field
B) The direction of electric field
C) The direction of magnetic field
D) None of the above
Answer: B

4. Ultra violet hight of sun’s radiation is prevented from reaching the earath’s atmosphere by the layrer of?
A) Oxygen
B) Hydrogen
C) Ozone
D) Helium
Answer: C

5. Electromagnetic waves are produced by?
A) An accelerating charge
B) A static charge
C) Chargeless particle
D) Helium
Answer: A

6. The waves used in sonography are?
A) Micro waves
B) Infra-red-waves
C) Sound waves
D) Ultrasonic waves
Answer: D

7. Which of these waves can be polarized?
A) Sound waves in air
B) Longitudinal waves on string
C) Transverse waves on a string
D) Light waves
Answer: D


8. Cosmic rays?
A) Are charged particles
B) Are uncharged particles
C) Can be charged as well as uncharged
D) None of the above
Answer: A

9. The sound having frequency of 20Hz to 20000 Hz are?
A) Ultrasound
B) Infrasonic
C) Hypersonic
D) Audible sounds
Answer: D

10. According to the modern theory for nature of light the light has?
A) Wave nature only
B) Particle nature only
C) Both wave and particle (dual) nature
D) Neither particle nature nor wave nature
Answer: C

Physics Online GK Questions For RRB,SSC CGL online 2016 Exams Physics Online GK Questions For RRB,SSC CGL online 2016 Exams Reviewed by Mani Babu on 17:02:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.