Computer Awareness Online Questions For SBI,IBPS,All Competitive Exams

1. …….. Makes it possible for shoppers to make purchases using their computers.
A) E-world
B) E-commerce
C) E-spend
D) E-business
Answer: B

2. Programs such as internet explorer that serve as navigable windows into the web are called…….
A) Hypertext
B) Networks
C) Internet
D) Web browsers
Answer: D

3. ……….. This is the act of copying or downloading a protocol that sets the standard used by every computer that accesses web-based information?
A) Network piracy
B) Plagiarism
C) Software piracy
D) Site-license piracy
Answer: C



4. Which of the following is the communications protocol that sets the standard used by every computer that accesses Web-based information?
A) XML
B) DML
C) HTTP
D) HTML
Answer: C

5. A …….. Is a computer attached to the internet that runs a special web server software and can send web pages out to other computers over the internet?
A) Web client
B) Web system
C) Web page
D) Web server
Answer: D

6… Are a type of inexpensive digital camera that remains tethered to a computer and used for videoconferencing video chatting and live web broadcast?
A) Webcams
B) Webpics
C) Browsercams
D) Browserpics
Answer: A

7. The standard protocol of the internet is …………..
A) TCP/IP
B) Java
C) HTML
D) Flash
Answer: A

8. The acronym HTML stands for …………
A) High transfer machine language
B) High transmission markup language
C) Hypermedia markup language
D) None of these
Answer: C


9. The software that allows users to surf the internet is called a/an ……………
A) Search engine
B) Internet service provider (ISO)
C) Multimedia application
D) Browser
Answer: D

10. A modem ……….
A) Translates analog signals from a computer into digital signals that can travel along conventional telephone lines
B) Translates digital signals from a computer into analog signals that can travel along conventional telephone lines
C) Demodulates digitals signals from a computer
D) Modulates signals an analog telephone line
Answer: B


Computer Awareness Online Questions For SBI,IBPS,All Competitive Exams Computer Awareness Online Questions For SBI,IBPS,All Competitive Exams Reviewed by Mani Babu on 16:48:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.