Computer Awareness Online GK Quiz For SBI PO Mains- 2016 Exams

1. Digital photos and scanned images are typically stored as … graphics with extensions such as  .bmp, .png, .jpg, .tif, or .gif.
A) Vector
B) Bitmap
C) Either vector or bitmap
D) Neither vector nor bitmap
Answer: B

2. OCR stands for?
A) Optical character recognition
B) Optical CPU recognition
C) Optimal character rendering
D) Other character restoration
Answer: A


3. Which device is used as the standard pointing device in a graphical user environment?
A) Keyboard
B) Mouse
C) Joystick
D) Track ball
E) None of these
Answer: B


4. Which of the following is not an output device?
A) Plotter
B) Printer
C) Monitor
D) Touch screen
Answer: D

5. The arrow keys can be used to?
A) Delete text
B) Move the cursor in the text that has already been entered
C) Save the document
D) Move the cursor while deleting text
Answer: B

6. What is a keyboard used for?
A) Input text and numbers and send commands to the computer
B) To create new keys to use with your computer
C) To open the computer up
D) To create picture and images and send them to your computer
Answer: A

7. What are the speakers attached to your computer used for?
A) Displaying images
B) Sending messages
C) Storing messages
D) Handling sound and music
E) None of these
Answer: D

8. The mouse……. Usually appears in the shape of an arrow?
A) Indicator
B) Marker
C) Meter
D) Pointer
Answer: D

9. The most common storage device for the personal computer is the?
A) Floppy disk
B) USB thumb drive
C) Zip disk
D) Hard disk drive
Answer: A


10. A sales clerk at a checkout counter scanning a tag on an item rather than keying it into the system is using?
A) Input automation
B) Item data automation
C) Scanning automation
D) Source data automation
Answer: D

Computer Awareness Online GK Quiz For SBI PO Mains- 2016 Exams Computer Awareness Online GK Quiz For SBI PO Mains- 2016 Exams Reviewed by SSC-IBPS on 21:01:00 Rating: 5
Powered by Blogger.