Biology Online Gk Questions For SSCC CGL,SSC CHSL,Railway,RRB Ntpc Exams

Biology Online General Knowledge Questions ForRailway ntpc, SSC CGL-2016, SSC CHSL-2016, RRB NTPC Online - 2016, Railway And All Competitive Exams.

1. Which one of the following is good source of protein?
A) Gram
B) Pea
C) Soyabean
D) Pegion pea
Answer: C

2. Which one of the following is not obtain from stem?
A) Sunhemp
B) Jute
C) Hemp
D) Cotton
Answer: D

3. Bark of cinchona is used a medicine in the tretment of malaria. Which one of the following artifical medicine is substitue of cinchona?
A) Chloromycetin
B) Chloroquinine
C) Tetracyclene
D) Ampicillin
Answer: B




4. Which of the following crop enrich the soil with ntrogen?
A) Potato
B) Sorgum
C) Sunflower
D) Pea
Answer: D

5. From which part of plant yields opium?
A) Leaves
B) Fruit
C) Flower
D) Root
Answer: B

6. Branch of botany connected with the study of food fibre and wood yielding plant is?
A) Ethnobotany
B) Paleobotany
C) Economic botany
D) Ethology
Answer: C

7. Dalchini is obtained from which part of plant?
A) Leaves
B) Stem
C) Root
D) Bark
Answer: D

8. Pulses are rich in protein because of?
A) Insectivorous habit
B) Requiring high dose of nitrogen fertilizer
C) Rhizobium
D) Green manuring
Answer: C


9. The stimulant present in tea is?
A) Tannin
B) Nicotine
C) Coffeine
D) Codeine
Answer: C

10. India produces the maximum amount of?
A) Potato
B) Sweet potato
C) Tea
D) Corn
Answer: C


Biology Online Gk Questions For SSCC CGL,SSC CHSL,Railway,RRB Ntpc Exams Biology Online Gk Questions For SSCC CGL,SSC CHSL,Railway,RRB Ntpc Exams Reviewed by Mani Babu on 10:25:00 Rating: 5
Powered by Blogger.