Computer Awareness Quiz Questions For SBI CLERK,SBI PO-2016 Exams

1. Which part of a computer helps to store information?
A) Disk drive
B) Keyboard
C) Monitor
D) Printer
Answer: A

2. To run a CD in a computer we need ……………
A) F D drive
B) CD drive
C) Zip drive
D) Pen drive
Answer: B

3. The ……… is a box that houses the most important parts of a computer system.
A) Software
B) Hardware
C) Input drive
D) System unit
Answer: D


4. The main system board of a computer is called the.
A) Integrated circuit
B) Mother board
C) Processor
D) Microchip
Answer: B

5. Which of the following is a part of the system unit?
A) CPU
B) Monitor
C) CD-ROM
D) Floppy disk
Answer: A

6. The box that contains the central electronic components of the computer is the …………
A) Motherboard
B) System unit
C) Peripheral
D) Input device
Answer: B

7. Storage device found inside the computer ……..
A) CD ROM
B) Zip disk
C) Super disk
D) Hard disk
Answer: D

8. A device that provides emergency power to your computer, conditions the voltage, and protects against powers surges is called a ………….
A) PSU =power supply unit
B) USP = universal surge protector
C) UPPS = universal power protection and supply
D) UPS = uninterruptible power supply
Answer: D

9. Which of the following is a part of the system unit?
A) Monitor
B) CPU
C) CD-ROM
D) Floppy disk
Answer: B

10. A UPS …………….
A) Limits damage caused by fluctuating levels of electricity
B) Provides battery backup for a limited time
C) Delivers electronic messages via a bus
D) Conducts a power-on self-test, or POST

Answer: B
Computer Awareness Quiz Questions For SBI CLERK,SBI PO-2016 Exams Computer Awareness Quiz Questions For SBI CLERK,SBI PO-2016 Exams Reviewed by SSC-IBPS on 20:13:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.