Computer Awareness Quiz ForSBI Clerk-2016 Mains Exam

1. What is an e-mail?
A) An internet standard, which allow users to upload and download files
B) An online area on which a user can converse in written form about any special subject
C) Transmission of files and messages through computer network
D) A real time typed conversation  
Answer: C

2. A chart is …..
A) An internet standard which all users use to upload and download files
B) An online area on which a user can converse in written form about any subject
C) Transmission of files and messages through computer network
D) A real time typed conversation
Answer: D

3. Secret code that restricts entry in the same programs is _____
A) Password
B) Passport
C) Entry code
D) Access code
Answer: A


4. Sending an e-mail is like a ………
A) Creating an image of any event
B) Telling a story
C) Writing a letter
D) Creating an image
Answer: C

5. The process of a computer receiving information from a server on the internet is known as ……
A) Pulling
B) Pasting
C) Downloading
D) Transforming
 Answer: C

6. IT stands for ………..
A) Information technology
B) Integrated technology
C) Intelligent technology
D) Interesting technology
Answer: A

7. Sending an e-mail is similar to ………
A) Petering an event
B) Narrating a store
C) Writing a letter
D) Creating a drawing
Answer: C

8. E-commerce allows companies to ……….
A) Issue important business reports
B) Conduct business over the internet
C) Support decision making processes
D) Keep track of paper based transaction
Answer: B


9. Junk e-mail is also called ……….
A) Spam
B) Spoof
C) Sniffer script
D) Spool
Answer: A

10. The internet allows you to ……..
A) Send e-mail
B) View web pages
C) Connect to servers all around the world
D) All of the above
 Answer: D

Computer Awareness Quiz ForSBI Clerk-2016 Mains Exam Computer Awareness Quiz ForSBI Clerk-2016 Mains Exam Reviewed by SSC-IBPS on 21:30:00 Rating: 5
Powered by Blogger.