Computer Awareness Quiz ForSBI Clerk Mains,SBI PO -2016 Exams

1. To select text by shading as you drag the mouse arrow over the text is referred to as ………..
A) Clip art
B) Highlight
C) Fetch
D) Decode
Answer: B

2. A button that makes characters either upper or lower case and numbers to symbols ……
A) Monitor
B) Shift key
C) Icon
D) Mouse
Answer: B

3. Pick the odd one …..
A) Mouse scanner
B) Printer
C) Keyboard
D) None of these
Answer: C


4. Letters, numbers, and symbols found on a keyboard are ………
A) Icon
B) Screen
C) Keys
D) Menu
Answer: C


5. A piece of hard ware that is used to enter information into the computer by using keys ……..
A) Key board
B) Monitor
C) Hard disk
D) Icon
Answer: A

6. Powerful key that lets you exit a program when pushed ………
A) Arrow key
B) Space bar
C) Escape key
D) Return key
Answer: C

7. Capital letters on a keyboard are referred to as ………..
A) Caps lock key
B) Grownups
C) Big guys
D) Upper case letters
Answer: A

8. Printed information called ………. Exists physically and is a more permanent form of output than that presented on a display device ________
A) Soft copy
B) Carbon copy
C) Hard copy
D) Desk copy
Answer: C


9. Moves the cursor one space to the right or puts spaces in between words ………..
A) Control key
B) Space bar
C) Printer
D) Mouse
Answer: B

10. Use this when you want to make all letters capital without having to use the shift key for each character …………..
A) Shifter
B) Upper case
C) Caps lock key
D) Icon

Answer: C

Computer Awareness Quiz ForSBI Clerk Mains,SBI PO -2016 Exams Computer Awareness Quiz ForSBI Clerk Mains,SBI PO -2016 Exams Reviewed by SSC-IBPS on 10:33:00 Rating: 5
Powered by Blogger.