Computer Awareness Quiz For SBI Clerk-2016,SBI PO Exams

1. Devices that let the computer communicate with you ……….
A) Input
B) Output
C) Type
D) Print
Answer: A

2. Devices that allow you to put information into the computer …………
A) Input
B) Output
C) Type
D) Print
Answer: A

3. Any letter, number, or symbol found on the keyboard that you can type into the computer …….
A) Output
B) Character
C) Type
D) Print
Answer: B


4. A key that will erase information from the computer’s memory and characters on the screen ………
A) Edit
B) Delete key
C) Dummy out
D) Trust key
Answer: B



5. The ………. Takes on different shapes depending on the task you are performing ………
A) Active tab
B) Insertion point
C) Mouse pointer
D) Ribbon
Answer: C

6. You can use the tab key to …………..
A) Move a cursor across the screen
B) Indent a paragraph
C) Move the cursor down the screen
D) Only (a) and (b)
Answer: D

7. Information that comes from an external source and is fed into computer software is called ……
A) Input
B) Output
C) Throughput
D) Reports
Answer: A

8. Which keys enable the input of numbers quickly?
A) Function keys
B) The numeric keypad
C) Ctrl, shift and alt
D) Arrow keys
Answer: B

9. You use a(n) ….,such as a keyboard or mouse, to input information.
A) Storage device
B) Processing device
C) Input device
D) Output device
Answer: C

10. A(n) … camera is a peripheral device used to capture still images in a digital format that can be easily transferred into a computer and manipulated using graphics software.
A) Digital
B) Analog
C) Classic
D) Film
Answer: A

Computer Awareness Quiz For SBI Clerk-2016,SBI PO Exams Computer Awareness Quiz For SBI Clerk-2016,SBI PO Exams Reviewed by Mani Babu on 10:06:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.