Chemistry Online GK Questions For Railway,SSC CGL,SSC HSL Online Exams

1. Chief constituent of water glass is?
A) Calcium silicate
B) Sodium silicate
C) Magnesium silicate
D) Silicic acid
Answer: B

2. Which variety of glass is used for the manufacture of optical glasses?
A) Sodium galss
B) Flint glass
C) Ground glass
D) Quartz
Answer: B

3. The process of slow and homogeneous cooling of lass is called?
A) Etching of glass
B) Annealing of glass
C) Enamellinig of glass
D) Denitrification of glass
Answer: B


4. The principal constituent of Pyrex glass?
A) Zn
B) Pb
C) Cd
D) B
Answer: D

5. Which is pseudo solid?
A) Glass
B) Diamond
C) Soudium chloride
D) Calcium carbonali
Answer: A

6. The material used in solar cells contains?
A) Sodalime glass
B) Hard glass
C) Flint glass
D) Pyrex glass
Answer: D

7. The ultraviolet rays can be checked by?
A) Flint glass
B) Crokke’s glass
C) Soda glass
D) Pyrex glass
Answer: B



8. Germanium is an example of?
A)  An intrinsic semiconductor
B) An n-type semiconductor
C) A p-type semiconductor
D) An insulator
Answer: A

9. The important ore of lead is?
A) Cassiterite
B) Siderite
C) Hematite
D) Galena
Answer: D

10. An electrician’s solder is an alloy of?
A) Cu and pb
B) Zn and cu
C) Sn and pb
D) Fe and zn
Answer: A




Chemistry Online GK Questions For Railway,SSC CGL,SSC HSL Online Exams Chemistry Online GK Questions For Railway,SSC CGL,SSC HSL Online Exams Reviewed by Mani Babu on 11:14:00 Rating: 5
Powered by Blogger.