Biology Online GK Quiz For SSC CGL,SSC CHSL,RRB,Railway Ntpc Exams

1. Bacteria are grouped under plant because?
A) They cannot move
B) They have cell wall
C) They multiple by fission
D) They are found every where
Answer: B

2. The harmful substances produced by microbes are known as?
A) Antibiotics
B) Pollutants
C) Hormones
D) Toxins
Answer: D

3. Bacteria which is found in the intestine of human?
A) Escherichia coli
B) Vibrio chollerae
C) Bacillus arthrosis
D) Corynebacterium diphtheria
Answer: A


4. Bacteria found in root nodules of?
A) Leguminous plant
B) Some of leguminous plant and some other plant
C) In all plant
D) None of these
Answer: B


5. Which is the cause of anthrax disease?
A) Virus
B) Bacteria
C) Mycoplasm
D) Algae
Answer: B

6. A bacterial cell divides once every minute and take one hour to fill a cup. How much time will take it to ill half the cup?
A) 30 minutes
B) 60 minutes
C) 29 minutes
D) 59 minutes
Answer: D

7. Function of leghemoglobin in nitrogen fixation?
A) Absorption of oxygen
B) Neutrino of bacteria
C) Absorption of light
D) All
Answer: A

8. Souring of milk is due to?
A) Protozoa
B) Bacteria
C) Virus
D) Nematode
Answer: B



9. Bacteria helpful in making curd from milk?
A) Mycobacterium
B) Staphlio coccus
C) Lacto bacillus
D) Yeast
Answer: B

10. Nitrogen fixing bacteria a found I leguminuous plant?
A) Azohacter
B) Nitrobacter
C) Rizobium
D) Psendomnas
Answer: C


Biology Online GK Quiz For SSC CGL,SSC CHSL,RRB,Railway Ntpc Exams Biology Online GK Quiz For SSC CGL,SSC CHSL,RRB,Railway Ntpc Exams Reviewed by Honey on 17:10:00 Rating: 5
Powered by Blogger.