Biology Online GK Questions For SSC CGL,SSC CHSl,Railway exams

1. Virus is said to be?
A) Living
B) Nonliving
C) Transitional group between living and nonliving
D) Living that cannot be multiply
Answer: C

2. TMV is related to?
A) Virus
B) Evolution
C) Algae
D) Reproduction of
Answer: A

3. The disease hydrophobia is caused due to?
A) Bacteria
B) Fungi
C) Virus
D) Algae
Answer: C


4. Which one of following contain no enzyme?
A) Bacteria
B) Virus
C) Lichen
D) Algae
Answer: C

5. The virus which attack the bacterial cell are called?
A) Tobaco mosic virus
B) Cynophage
C) Bacteriophage
D) Mycophages
Answer: C

6. HIV often changes its shape due to the presence of an enzyme is called?
A) Reverse trasnscriptase
B) Enterokinase
C) Nucleotidase
D) Nucleoditase
Answer: A

7. Virus which contain RNA as genetic material?
A) Revorius
B) Reterovirus
C) Ribo virus
D) All
Answer: D

8. The water of holy ganges river is pure due to presence of?
A) Cyanophages
B) Hydrophytes
C) Bacteria
D) Bacteriophages
Answer: D



9. The fact that support the concept that virus are living is that they?
A) Multiply themselves
B) Made up of common chemical
C) Cause disease
D) Can pass through cell membane
Answer: A

10. First successful vaccine against virul disease?
A) Louis pateur
B) Edward jenner
C) Ivanowski
D) W.M.Stanley

Answer: B


Biology Online GK Questions For SSC CGL,SSC CHSl,Railway exams Biology Online GK Questions For SSC CGL,SSC CHSl,Railway exams Reviewed by SSC-IBPS on 11:27:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.