Biology Online Gk Questions for ssc cgl, ssc chsl,rrb,railway exams

1. Disease caused by HIV?
a) Tuberulosis
b) Cancer
c) Acquired immun deficiency syndrome
d) None of these
Answer: C

2. AIDS virus contain?
A) Single stranded RNA
B) Double stranded RNA
C) Single stranded DNA
D) Double stranded DNA
Answer: A


3. The diesease AIDS spread?
A) By insects
B) By breathing
C) By sexual contact
D) None of these
Answer: C


4. Viruses are made up of?
A) Protein & lipids
B) Nucleic acid & protein
C) Lipids & carbohdrate
D) Carbohydrate & nucleic acid
Answer: B

5. Which one of following disease is caused by virus?
A) Small pox
B) Tuberculosis
C) Malaria
D) Cholera
Answer: A

6. Foot and mouth disease in animal is caused by?
A) Bacteria
B) Virus
C) Fungi
D) Algae
Answer: B

7. Mosai disease of tobaco is caused due to?
A) Virus
B) Bacteria
C) Fungi
D) Algae
Answer: A


8. Anthrax is caused by?
A) Virus
B) Bacteria
C) Mycoplasm
D) Algae
Answer: B

9. Amoeba acquires its food through the proceed of?
A) Endocytosis
B) Plasmolysis
C) Exocytosis and endocytosis
D) Exocytosis
Answer: A

10. The bacteria which convert nitrites to nitrates is?
A) Nitrosococcus
B) Nitrosomonas
C) Nitrobacter
D) Azotobacter
Answer: C



Biology Online Gk Questions for ssc cgl, ssc chsl,rrb,railway exams Biology Online Gk Questions for ssc cgl, ssc chsl,rrb,railway exams Reviewed by SSC-IBPS on 16:49:00 Rating: 5
Powered by Blogger.