Reasoning Quiz For SBI CLERK,PO-2016 And All Competitive Exams

Directions (1-5): Study the following information carefully to answer the given questions:

Seven persons A, B, C, D, K, L and N are seated in a straight line facing north in ascending order of their salaries. N earns more than L and D. N earns more than A but he does not earn the highest. A earns more than L. The person who earns the second highest receives a salary of Rs. 35,000 while the third lowest earner receives Rs. 23,000.  K earns less than L but more than D. C earns Rs. 18,000.


1. Who among the following earn(s) more than Rs. 23,000 but less than Rs. 35.000?
A.  Only A
B.  Only L
C.  A and L
D.  K and L
E.  A and N

2. Who among the following may earn Rs. 21.000? 
A.  K                              
B.  D
C.  L
D.  C
E.  N

3. Who among the following earns more than K but less than A?
A.  C    
B.  N
C.  D
D.  L
E.  B


4. Who among the following earns the highest?
A.  B                              
B.  N
C.  A                             
D.  L
E.  K

5. Who among the following earns Rs. 35,000?
A.  A                             
B.  L
C.  B                              

D.  K
E.  N

Directions (6-10): Study the following information to answer the given questions :

Eight friends A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circular table, not necessarily in the same order. Four of them are facing the centre and four are facing outside. F is second to the left of G. Both the immediate neighbours of F and H face outside. F and H face the centre. G is an immediate neighbour of H. E faces outside. A is an immediate neighbour of F.B is second to left of A. C is second to left of B.

6. Who amongst the following is sitting exactly between A and B?
A.  E
B.  D
C.  F
D.  H
E.  None of these

7. In which of the following pairs of people, are the people not sitting immediately next to each other?
A.  BD
B.  AG
C.  DE
D.  EC
E.  None of these

8. Who amongst the following is sitting third to the left of G?
A.  C
B.  E
C.  B
D.  H
E.  None of these

9. Who amongst the following is sitting exactly between E and D?
A.  G
B.  C
C.  F
D.  H
E.  None of these

10. Who amongst the following is sitting second to left of E?
A.  G
B.  B
C.  F
D.  H
E.  None of these

Answers:

1. C.
2. B.
3. D.
4. A.
5. E.
6. C.
7. C.
8. C.
9. B.
10. A

Reasoning Quiz For SBI CLERK,PO-2016 And All Competitive Exams Reasoning Quiz For SBI CLERK,PO-2016 And All Competitive Exams Reviewed by SSC-IBPS on 16:11:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.