Daily GK Updates 3rd May 2016 Current Affairs 2016

1. Who has won India’s first ever individual skeet medal at the 2016 ISSF World Cup?
Ans: Mairaj Ahmed Khan

Indian shooter Mairaj Ahmed Khan has won the silver medal inmen’s skeet event at the 2016 International Shooting Sport Federation (ISSF) World Cup (Rifle/Pistol/Shotgun) in Rio de Janeiro, Brazil. With this win, he has won the India’s first ever skeet medal at the 2016 ISSF World Cup.

2. Which State has become the India’s first e-office electricity distribution company among all power utilities?
Ans:  Andhra Pradesh Eastern Power

The Visakhapatnam-based Andhra Pradesh Eastern PowerDistribution Company Limited (APEPDCL) has become the India’s first e-office electricity distribution company among all power utilities.

3. Who is the new head of Information and Broadcasting Secretary?
Ans: Ajay Mittal

4. Japan announces $7 billion plan to develop which region?
Ans: Mekong region


5. In which city South India’s first underground metro service launched?
Ans: Bengaluru

6. Who has agreed to become the 3rd goodwill ambassador for India at Rio Olympics?
Ans: Sachin Tendulkar

Salman Khan (1st) and Shooter Abhinav Bindra (2nd) at the Rio Olympics.

7. Who has been nominated for the Khel Ratna award by BCCI ?
Ans: Virat Kohli

Rahane has been nominated for the the Arjuna award

Virat Kohli  will become the third cricketer after Sachin Tendulkar (1997-98) and MS Dhoni (2007-08) to be bestowed with the honour.


8. Name the Indian American Sikh woman who has been elected to an important position in the Republican party?
Ans: Harmeet kaur Dhillon

9. Who is appointed as Brand Ambassador of the world famous watch brand Hublot?
Ans: Rohit Sharma

Star Indian opener Rohit Sharma became the ‘Brand Ambassador’ of world famous watch brand Hublot becoming second renowned cricketer after former Australian captain Michael Clarke to be associated with the brand.

10. Name the startup company which has acquired by the Google recently?
Ans: Synergese

Google has acquired a business technology start-up 'Synergyse' founded by an Indian-origin entrepreneur as part of its plans to scale training offerings for Google Apps to its customers and customers' users.

11. Who has received Edgar A.poe Award 2016?
Ans: Neela Benerjee 

Some other Important Updates 3rd May – 2016

Leicester City have won the English Premier League title for the first time in the club's 132 year history after nearest challengers Tottenham Hotspur could only manage a 2-2 draw with Chelsea.

The Ministry of Railways and Forest Department of Haryana & Punjab have Signed Memorandum of Understanding (MoU) for plantation of trees alongside Railway Track on Railway Land Boundary.

Wipro, India's third-largest IT services exporter, along with Saudi Arabian Oil Company (Saudi Aramco) and Princess Nourah University (PNU) has inaugurated Saudi Arabia's first all women business and technology park (WBP) at the Princess Nourah Bint Abdulrahman University in Riyadh.

Australian entrepreneur Craig Wright has publicly identified himself as Bitcoin creator 'Satoshi Nakamoto'. He confirmed that he created digital payment system bitcoins and provided technical proof for his claims. Bitcoin is the 1st decentralized digital currency.

Daily GK Updates 3rd May 2016 Current Affairs 2016 Daily GK Updates 3rd May 2016 Current Affairs 2016 Reviewed by Mani Babu on 18:13:00 Rating: 5
Powered by Blogger.