Daily GK Updates 10th May 2016 Current Affairs 2016

1. How many Indian women wrestlers have qualified for 2016 Rio Olympics?-
Ans: Two

Two Indian women wrestlers Vinesh Phogat and Sakshi Malik have qualified for 2016 Rio Olympics scheduled to be held in August 2016.

2. The UBIN will be automatically linked to which ministry portal after it is issued to the intended beneficiary?
Ans: -Ministry Of Corporate Affairs portal

Government has started the process for issuance of Unique Business Identification Number (UBIN) to enable budding entrepreneurs set up their business without any delays.

3. India is ranked ______ in 2015 Crony-Capitalism Index with crony sector wealth accounting for gross domestic product (GDP).
ANs: - Ninth

India is ranked ninth in 2015 Crony-Capitalism Index with crony sector wealth accounting for 3.4 per cent of the gross domestic product (GDP).


4. Name of the Distric where Asia’s first Rice Technology Park establish?
Ans: – Gangavati in Koppal district

Karnataka Government has decided to go ahead with the establishment of Asia’s first Rice Technology Park at Gangavati in Koppal district.

5. Commemorative Coin of Rs.100/- and a Circulation coin of Rs.10/- were launched recently in the memory of?
Ans: Maharana Pratap

6. C. Rajeswara Rao died recently. Who He was?
Ans: Politician
7. Which State has Launched Direct Benefit Transfer scheme for formers?
Ans: Odisha

8. The Reserve Bank Of India will shortly issue which denomination bank notes with ' R' as insert letter?
Ans: Rs. 1000/-

As per the Reserve Bank Of India it will shortly issue rupees 1,000 denomination bank notes in the Mahatma Gandhi Series of 2005 with the insert letter of 'R' in both the number panels.

9. RBI has released the draft guidelines for which segments?
Ans: license of universal bank in private sector

The Reserve Bank of India (RBI) has released the 'draft guidelines for 'on tap' Licensing of Universal Banks in the Private Sector'. But the final guidelines will be issued and the process of inviting applications for setting up of new universal banks in the private sector will be initiated after receiving feedback, comments and suggestions on draft guidelines from banks, non-banking financial institutions, industrial houses, other institutions and the public at latest by 30 June 2016.

Some Other Important Daily GK Updates 10th May- 2016 Current Affairs 2016


The micro, small and medium enterprises (MSMEs) in Chhattisgarh will get respite from the regular inspections conducted by the competent authorities in the facility.

Snap deal has tied up with Urban Clap to provide over 80 personal and home services on the online retailer's Android app. The services include general fitness, yoga, and beauty care and salon services at home among others. Urban Clap offers a wide range of personal and home service through its mobile marketplace platform accessible through a mobile app.

Union Minister for Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation Uma Bharti launched nine projects for rural sanitation initiatives under Namami Gange Programme for the conservation of river Ganga in Sahibganj, Jharkhand.

The British Academy Television Awards have presented in an annual award show hosted by the British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). They have been awarded annually since 1955. This year's British Academy Television Awards, hosted by Graham Norton.

The National Aeronautics and Space Administration (NASA) has unveiled the first global digital elevation (topographic model) of Mercury. The model was unveiled by NASA’s Messanger (Mercury Surface, Space ENvironment, Geochemistry, and Ranging) mission.


US actor William Schallert, who parlayed an everyman face into hundreds of television and film roles, most notably as the father in the 1960s TV situation comedy 'The Patty Duke Show' has passed away. He was 93 year old.

Daily GK Updates 10th May 2016 Current Affairs 2016 Daily GK Updates 10th May 2016 Current Affairs 2016 Reviewed by SSC-IBPS on 18:56:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.