Current Affairs Updates 25th May 2016 Daily GK updates

1. Who is the chief minster of Kerala?
Ans:- Pinarayi Vijayan

Communist Party of India-Marxist leader Pinarayi Vijayan today took oath as the Chief Minister of Kerala with 19 ministers at the central stadium in capital Thiruvananthapuram in a ceremony that drew over 30,000 people. He is a member of the Communist Party of India (Marxist) and currently a member of its Politburo. Vijayan will also handle the portfolios of Home and Vigilance.

2. Name of the ministry who will launch student tracking system, ASMITA?
Ans:- Ministry of Human Resource Development

The Union Ministry of Human Resource Development (HRD) will launch a student tracking system ASMITA next month. ASMITA will be an online database which will carry information of student attendance and enrolment, mid-day meal service, learning outcomes and infrastructural facilities, among other things, on one platform for both private and government schools.

3. Name of the country who will signs $100 million loan agreement with World Bank?
Ans:- India (Karnataka)

India and World Bank have signed the Loan and Project Agreements for World Bank assistance of US 100 million dollars for Karnataka Urban Water Supply Modernization project. The project will provide city-wide access to a continuous piped water supply in the eligible cities in Karnataka.


4. Name of the newly elected AIADMK MLA who passed away recently?
Ans:- S.M. Seenivel

Newly elected MLA of Tiruparankundram constituency belonging to AIADMK, S.M. Seenivel (65-years), passed away at a private hospital. He defeated the rival DMK candidate M. Manimaran by a margin of 22,992 votes.

5. Who has been sworn-in as the new Chief Minister of Assam?
Ans:- Sarbananda Sonowal

Sarbananda Sonowal took oath as Chief Minister of Assam at the head of the BJP’s first government in the North East. Earlier, he resigned as Union Minister of State for Sports after his party’s win in the recent Assembly elections in Assam.

6. The USA has lifted arms ban from which country?
Ans:- Vietnam

7. How many new cities have been included to the list of smart Cities?
Ans:- 13

8. NGT has banned over 10- year-old light and heavy diesel vehicles in which state?

Ans:- Kerala

The National Green Tribunal (NGT) Circuit Bench of Kochi has banned light and heavy diesel vehicles which are more than 10 years old in six major cities of Kerala. These six major cities are Thiruvananthapuram, Kochi , Kollam, Thrissur, Kozhikode and Kannur.

9. Travelling to which country has been banned by India?
Ans:- Libya  

10. When will India post payments bank to be operational?
Ans:- March 2017

Some other Current Affairs Updates 25th may 2016 daily GK updates

Burt Kwouk (85-years),who was best known for playing Inspector Clouseau’s manservant Cato in the Pink Panther films has died. He appeared in seven Pink Panther films opposite Peter Sellers as Clouseau’s servant who regularly attacked his employer to keep him alert.

The National Green Tribunal (NGT) Circuit Bench of Kochi has banned light and heavy diesel vehicles which are more than 10 years old in six major cities of Kerala. These six major cities are Thiruvananthapuram, Kochi , Kollam, Thrissur, Kozhikode and Kannur.

The world’s first 3D-printed office building opened this week in Dubai. It is a single story building spread across 2,700 square foot. The arc-shaped office building used a 20-foot tall 3D printer and a special mixture of cement to be built.


The Indian Navy has commissioned indigenously built highly maneuverable Fast Attack Craft INS Tarmugli at the commissioning ceremony held in Visakhapatnam, Andhra Pradesh. INS Tarmugli will be based in Visakhapatnam under the Naval Officer-in-Charge (Andhra Pradesh).

US biochemical engineer, Frances Arnold (59-years )has won the Millennium Technology Prize for her work ‘directed evolution’ in Finland. With this Arnold has become the first female winner in its 12 year of history and awarded with the 1 million euro prize. The award was presented by the Technology Academy Finland.


The Cabinet Committee on Economic Affairs, CCEA today gave its approval for Railway projects worth Rs 11,000 crore. These include Bina-Katni 3rd line project at an estimated cost of nearly 2,500 crore. The 279 km long railway line is expected to be completed in five years.
Current Affairs Updates 25th May 2016 Daily GK updates Current Affairs Updates 25th May 2016 Daily GK updates Reviewed by Honey on 20:55:00 Rating: 5
Powered by Blogger.