Current Affairs Updates 24th May 2016 Daily GK Updates

1. Who is the Chief Minister of Assam?
Ans:- Sarbananda Sonowal

Sarbananda Sonowal (53 -years) took oath as Chief Minister of Assam at the head of the BJP’s first government in the North East. Earlier, he resigned as Union Minister of State for Sports after his party’s win in the recent Assembly elections in Assam.

2. Who has been appointed the Chairman and Managing Director of Nuclear Power Corporation of India Limited?
Ans:- S K Sharma

Scientist S K Sharma has been appointed the Chairman and Managing Director of Nuclear Power Corporation of India Limited (NPCIL). Mr Sharm will be responsible for design, construction, commissioning and operation of nuclear power reactors.

3. NALCO is public sector enterprise of the Union Ministry of Mines incorporated in which year
Ans:- 1981

The National Aluminium Company Limited (NALCO) has signed a MoU with Iranian Mines and Mining Industries Development and Renovation Organization. The signing of the MoU coincided with the official two days state visit of Prime Minister Narendra Modi to Iran.


4. India’s first reusable space shuttle RLV-TD launched from___.
Ans:- Sriharikota ,Andhra Pradesh.

The Indian Space Research Organization (ISRO) has successfully test launched the first indigenous Reusable Launch Vehicle-Technology Demonstrator (RLV-TD). It was launched from the First Launch Pad at Satish Dhawan Space Centre, Sriharikota in Andhra Pradesh.

5. Rio medal winners will be considered for which award?
Ans:– Rajiv Gandhi Khel Ratna, Arjuna Awards

The Sports Ministry has stated that the winners from the upcoming Rio Games will be considered for this year’s Khel Ratna and Arjuna Awards. The step has been taken to ensure that Olympic medalists get immediate recognition.

6. Name the veteran leader of CPI (M) who has passed away recently?
Ans: K Anirudhan

Former MLA  and  active trade union leader K Anirudhan (92-years) has passed away at his residence at Vazhuthacaud. He was suffering from age-related ailments for some time.

7. Name of the new commandant of IMA, Dehradun?
Ans:- SK Saini


Lt Gen SK Saini has taken over as the 46th Commandant of the Indian Military Academy (IMA), Dehradun. Lt Gen Saini, an alumni of the National Defence Academy  and the Indian Military Academy  was commissioned into the 7th Battalion of the Jat Regiment in June 1981.

8. Name of the World’s oldest Olympic champion who passed away?
Ans:- Sandor Tarics

The oldest living Olympic champion Sandor Tarics (102-years)has passed away at home in San Francisco. He was born in 1913 in Budapest, Hungary but later sifted to San Francisco where he worked as a university professor.

9. Which two countries are to be connected with a 1400 km road to India?
Ans:- Thailand- Myanmar

Some other important Current Affairs Updates 24th May 2016 Daily GK Updates

The money market regulator SEBI has tightened its norms for Participatory note (P note) users to follow Indian anti-money laundering law and report any suspicious transactions immediately.

The World Bank Group has launched Pandemic Emergency Financing Facility and launched a $500 million fund to fight Pandemics in poor countries and creating the world’s first insurance market for pandemic risk.

The Mohun Bagan has clinched the Federation Cup title for the 14th time. The team has floored Aizawl FC by a record 5-0 margin and regain the Federation Cup football title after eight years, at the Indira Gandhi Stadium in Guwahati.



India’s ace cueist Pankaj Advani has created history in Abu Dhabi by clinching the Asian 6-Red Snooker title. He has won the IBSF World 6 Red Championship previously as well making him the first player to hold both the world and continental championships in 6 Red snooker at the same time.
Current Affairs Updates 24th May 2016 Daily GK Updates Current Affairs Updates 24th May 2016 Daily GK Updates Reviewed by SSC-IBPS on 20:19:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.