Current Affairs Revision Part-3 May For SBI,SSC,Railway Exams

1. How many Indian women wrestlers have qualified for 2016 Rio Olympics?-
Ans: Two


2. The UBIN will be automatically linked to which ministry portal after it is issued to the intended beneficiary?
Ans: -Ministry Of Corporate Affairs portal

3. India is ranked ______ in 2015 Crony-Capitalism Index with crony sector wealth accounting for gross domestic product (GDP).
ANs: - Ninth

4. Name of the Distric where Asia’s first Rice Technology Park establish?
Ans: – Gangavati in Koppal district



5. Commemorative Coin of Rs.100/- and a Circulation coin of Rs.10/- were launched recently in the memory of?
Ans: Maharana Pratap

6. C. Rajeswara Rao died recently. Who He was?
Ans: Politician

7. Which State has Launched Direct Benefit Transfer scheme for formers?
Ans: Odisha

8. The Reserve Bank Of India will shortly issue which denomination bank notes with ' R' as insert letter?
Ans: Rs. 1000/-

9. RBI has released the draft guidelines for which segments?
Ans: license of universal bank in private sector


10. What is the name of the world’s first holographic flexible smartphone?
Ans:- HoloFlex

Current Affairs Revision Part-3 May For SBI,SSC,Railway Exams Current Affairs Revision Part-3 May For SBI,SSC,Railway Exams Reviewed by Honey on 12:22:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.