Computer Knowledge Quiz For SBI PO,SBI Clerk-2016,SSC,All Exams

1. The vast network of computers that connects millions of people all over the world is called.
A. LAN
B. web
C. hypertext
D. internet
E. None of these
Answer: D


2. The property that, when classes are arranged in a hierarchy, each class assumes the attributes and methods of its ancestors is
A.  generalization
B.  inheritance
C.  encapsulation
D.  information hiding
E.  None of these
Answer: B

3. The software component of an expert system that draws conclusions is the.
A. user interface
B. database
C. inference engine
D. 1/0 controller
E. model base
Answer: C

4. The attributes and methods for each object are stored in.
A.  an object instance
B.  an object connection
C.  an assembly structure
D.  an object repository
E.  None of these


Answer: D

5. An E-R diagram is a graphic method of presenting
A.  primary keys and their relationships
B.  primary keys and their relationships to instances
C.  entity classes and their relationships
D.  entity classes and their relationships to primary keys
E.  None of the above
Answer: C
6. The OCR is used for the preparation of
A.  electricity bills
B.  insurance premium
C.  telephone bills
D.  All of these
E.  None of these
Answer: D

7. Speed of line printer is limited by the speed of
A.  paper movements
B.  cartridge used
C.  length of paper
D.  All of these
E.  None of these
Answer: A

8. In laser printers, printing is achieved by deflecting laser beam on to surface of a drum
A.  magnetized
B.  photosensitive
C.  magnetic
D.  Either A. or B.
E.  None of these
Answer: B

9. Resolution of laser printer is specified in terms of
A.  DPI
B.  LPM
C.  CPM
D.  PPM
E.  None of these
Answer: A

10. What are the units used to count the speed of a printer?
A.  CPM
B.  DPI
C.  PPM
D.  BIT
E.  None of these
Answer: D

Computer Knowledge Quiz For SBI PO,SBI Clerk-2016,SSC,All Exams Computer Knowledge Quiz For SBI PO,SBI Clerk-2016,SSC,All Exams Reviewed by SSC-IBPS on 11:52:00 Rating: 5
Powered by Blogger.