Computer Awareness Quiz ForSBI Clerk,PO-2016 All Exams

1. When you save to _______, your data will remain intact even when the computer is turned off.
A. RAM
B. motherboard
C. secondary storage device
D. primary storage device
E. None of these

Ans:- C

2. The motherboard is the
A. circuit board that houses peripheral devices
B. same as the CPU chip
C. the first chip that is accessed when the computer is turned on
D. circuit board that contains a CPU and other chips
E. None of these
Ans:- D

3. A computer-intensive problem runs on a _______.
A. server
B. mainframe
C. supercomputer
D. super PC
E. None of these
Ans:- C

4. A(n) _______ converts and executes one statement at a time.
A. compiler
B. interpreter
C. converter
D. instructions
E. None of these
Ans:- B

5. The term _______ designates equipment that might be added to a computer system to enhance its functionality.
A. digital device
B. system add-on
C. disk pack
D. peripheral device
E. None of these
Ans:- D

6. Approximately how many bytes make one Megabyte?
A. One Thousand
B. Ten Thousand
C. One Hundred
D. One Million
E. None of these
Ans:- D

7. What is MP3?
A. A mouse
B. A printer
C. A sound format
D. A scanner
E. None of these
Ans:- C

8. All the deleted files go to
A. Recycle Bin
B. Task Bar
C. Tool Bar
D. My Computer
E. None of these
Ans:- A

9. _______ is the act of copying or downloading a program from a network and making multiple copies of it.
A. Network piracy
B. Plagiarism
C. Software piracy
D. Site-license piracy
E. None of these

Ans:- C

10. A directory within a directory is called a _______.
A. Mini Directory
B. Junior Directory
C. Part Directory
D. Sub Directory
E. None of these
Ans:- D

Computer Awareness Quiz ForSBI Clerk,PO-2016 All Exams Computer Awareness Quiz ForSBI Clerk,PO-2016 All Exams Reviewed by Honey on 11:00:00 Rating: 5
Powered by Blogger.