Computer Awareness Quiz For SBI Clerk- 2016,SBI PO And SSC Exams

1.  OCR stands for _____
A.  Optical Character Recognition
B.  Optical CPU Recognition
C.  Optimal Character Rendering
D.  Other Character Restoration
E.  None of these
Answer: A

2.  If a new device is attached to a computer, such as a printer or scanner, its ______ must be installed before the device can be used.
A.  buffer  
B.  driver     
 C.  pager
D.  server
E.  None of these
Answer: B

3.  The software that allows users to surf the Internet is called a/an
A.  Search engine
B.  Internet Service Provider (ISP)
C.  Multimedia application
D.  Browser
E.  None of these
Answer: D


4.  A tuple is a
A.  column of a table        
B.  two-dimensional table
C.  row of a table  
D.  key of a table
E.  None of these
Answer: C

5.  The method of file organization in which data records in a file are arranged in a specified order according to a key field is known as the
A.  Direct access method
B.  Queuing method
C.  Predetermined method
D.  Sequential access method
E.  None of these
Answer: D

6.  In Excel,_____ contains one or more worksheets.
A.  Template         
B.  Workbook       
C.  Active cell
D.  Label   
E.  None of these
Answer: B

7.  Which of the following is a popular programming language for developing multimedia web pages, websites, and web-based applications?
A.  COBOL           
B.  Java    
C.  BASIC
D.  Assembler       
E.  None of these
Answer: B


8.  Compiling creates a(n) _____ .
A.  program specification 
B.  algorithm
C.  executable program   
D.  subroutine
E.  None of these
Answer: C

9.  A CD-RW disk
A.  has a faster access than an internal disk
B.  is a form of optical disk, so it can only be written once
C.  holds less data than a floppy disk
D.  can be erased and rewritten
E.  None of these
Answer: D

10.  The first page of a Web site is called the
A.  Home page     
B.  Index
C.  Java Script     
D.  Book mark

E.  None of these

Answer: A

Computer Awareness Quiz For SBI Clerk- 2016,SBI PO And SSC Exams Computer Awareness Quiz For SBI Clerk- 2016,SBI PO And SSC Exams Reviewed by Honey on 12:14:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.