Computer Awareness Questions Quiz For SBI All Exams

1. To select text by shading as you drag the mouse arrow over the text is referred to as ………..
A) Clip art
B) Highlight
C) Fetch
D) Decode
E) None of these
Answer: B

2. A button that makes characters either upper or lower case and numbers to symbols ……
A) Monitor
B) Shift key
C) Icon
D) Mouse
E) None of these
Answer: B

3. Pick the odd one …..
A) Mouse scanner
B) Printer
C) Keyboard
D) None of these
Answer: C


4. Letters, numbers, and symbols found on a keyboard are ………
A) Icon
B) Screen
C) Keys
D) Menu
E) None of these
Answer: C

5. A piece of hard ware that is used to enter information into the computer by using keys ……..
A) Key board
B) Monitor
C) Hard disk
D) Icon
E) None of these
Answer: A

6. Powerful key that lets you exit a program when pushed ………
A) Arrow key
B) Space bar
C) Escape key
D) Return key
E) None of these
Answer: C

7. Capital letters on a keyboard are referred to as ………..
A) Caps lock key
B) Grownups
C) Big guys
D) Upper case letters
E) None of these
Answer: A

8. Printed information called ………. Exists physically and is a more permanent form of output than that presented on a display device ________
A) Soft copy
B) Carbon copy
C) Hard copy
D) Desk copy
E) None of these
Answer: C

9. Moves the cursor one space to the right or puts spaces in between words ………..
A) Control key
B) Space bar
C) Printer
D) Mouse
E) None of these
Answer: B

10. Use this when you want to make all letters capital without having to use the shift key for each character …………..
A) Shifter
B) Upper case
C) Caps lock key
D) Icon
E) None of these
Answer: C

Computer Awareness Questions Quiz For SBI All Exams Computer Awareness Questions Quiz For SBI All Exams Reviewed by SSC-IBPS on 11:47:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.